Büyükşehir’den yoğun kullanılan güzergahlarda yaya geçidi ve yol çizgileri yenileme çalışması – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den yoğun kullanılan güzergahlarda yaya geçidi...

Büyükşehir’den yoğun kullanılan güzergahlarda yaya geçidi ve yol çizgileri yenileme çalışması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Aralık 2020 Pazartesi - 14:54Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi - 14:54
Büyükşehir’den yoğun kullanılan güzergahlarda yaya geçidi ve yol çizgileri yenileme çalışması

Denizli Büyükşehir Belediyesince, sokağa çıkma kısıtlamasından yararlanılarak kentin yoğun olarak kullanılan güzergahlarında yaya geçidi ve yol çizgisi yenileme çalışması yapıldı.

Trafiğin güvenli ve düzenli bir şekilde akışının sağlanması, can ve mal kaybına yol açacak kazaların en aza indirilmesi ve işaretlemelerin eksiksiz tamamlanması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaya geçidi ve yol çizgileri yenileme çalışmasında bulunuldı. 18 Aralık Cuma akşamı saat 21.00'den, 21 Aralık Pazartesi günü saat 05.00'e kadar süren sokağa çıkma kısıtlamasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Üçgen Köprülü Kavşakları ve Şeyh Bedrettin Caddesi’nde yaya geçidi ve yol çizgilerini yeniledi. Bunun yanında Sarayköy İlçesi’nde de yol çizgileri yenileme çalışması yapan ekipler, çalışmaların süreceğini belirtti.

ÇİZGİLER GECE PARLAMA ÖZELLİĞİNE SAHİP

Yol çizgilerinin uzun süre kalıcılığının korunması için uluslararası standartlara uygun yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda çizgilerin; sıcağa dayanıklı, yüzeylere püskürtülmek suretiyle uygulanan ve üzerine serpilen cam kürecikleri sayesinde ışığı yansıtan, gece sürücüler için de parlama özelliğine sahip boyalar ile yapıldığı ifade edildi.