Büyükşehir’den Yaşam ve Kültür Merkezi – D20Haber
17.06.2024, Pazartesi
24 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den Yaşam ve Kültür Merkezi

Büyükşehir’den Yaşam ve Kültür Merkezi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Haziran 2017 Salı - 11:10Güncelleme: 6 Haziran 2017 Salı - 11:10
Büyükşehir’den Yaşam ve Kültür Merkezi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir soluk getirecek "Yaşam ve Kültür Merkezi" projesinin inşaatını başlattı. İnşaat alanında inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, proje tamamlandığında Denizlililerin kültür, sanat ve sporu bir arada yaşayacakları güzel bir tesise kavuşacağını söyledi.

Denizli’de görev yapan valilerin uzun yıllar ikametgahı olan konağın yıkılmasıyla kazanılan alanda Büyükşehir Belediyesi Yaşam ve Kültür merkezi projesini hayata geçiriyor. İstiklal ve Hürriyet caddelerinin kesiştiği kavşaktaki alanda inşaatına başlanan Yaşam ve Kültür Merkezi, 4 bin 221 metrekare alanda uygulanacak ve bin 51 metre kapalı alana bulunacak.

Bölgeye cazibe katacak merkezde, 2 kafeterya, biri pilates salonu olmak üzere toplam 2 spor salonu yer alacak. Ayrıca el becerilerinin yapılacağı ve sergileneceği 4 atölye de projenin içerisinde yer alacak.

KOLON İMALATLARI TAMAMLANDI

Denizli’de vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerden birine yapılan proje her yaştan vatandaşa hitap edecek. Özellikle yaşlı ve emekliler için de farklı sosyal donatı alanları bulunacak. Merkez Fesleğen, İstiklal ve Pelitlibağ mahalleleri başta olmak üzere geniş bir alana hitap edecek. Üç farklı blok halinde planlanan inşaat çalışmalarında temeller atılırken, kolon imalatları da tamamlandı.

Büyükşehir’den Yaşam ve Kültür Merkezi

Haberin DevamıReklam




“BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapımı kısa süre önce başlayan yaşam merkezinde incelemede bulundu. Çalışanlarla bir süre sohbet eden Başkan Zolan, Denizli’nin sosyal ve kültürel hayatına renk getirecek önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi. Zolan, “Hayata geçirdiğimiz projeler ile Denizli’de sosyal hayatın canlanması ve vatandaşlarımızın iyi vakit geçirebileceği, nefes alacağı mekanların olmasını istiyoruz. Bunun için Denizli’nin en yoğun bölgelerinden birisi olan İstiklal Caddesi üzerindeki eski vali konağının bulunduğu alana Yaşam ve Kültür Merkezimizi inşa ediyoruz. Nüfus yoğunluğu fazla olan bu bölgede hayata geçireceğimiz projemizle vatandaşlarımız farklı bir sosyal alana daha sahip olacak. Fesleğen, İstiklal ve Pelitlbağ mahallelerinin ortasında yer alan Yaşam ve Kültür Merkezi bölgenin de cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

KÜLTÜR, SANAT VE SPOR İÇ İÇE OLACAK

Denizli’de yaşayan her vatandaşın yürüme mesafesi ile nefes alacağı bir alana sahip olması için çabaladıklarını belirten Başkan Zolan, “Yaşam ve Kültür Merkezi projemiz içerisinde kafe ve spor salonları yer alacak. Burada hanım kardeşlerimiz için özel olarak hazırlayacağımız bir pilates salonumuz olacak. Spor yapan vatandaşlarımız, kafede dinlenecek ve vakit geçirecek. Bunun dışında projenin içerisinde yer alan 4 adet atölyemizde hem sanata dair kurslar vereceğiz hem de bu kurslarda çıkan eserleri buralarda sergileyeceğiz. Kısa sürede tamamlayacağımız proje ile vatandaşlarımız kültür, sanat ve sporu bir arada yaşayacakları güzel bir ortama daha kavuşacak” diye konuştu.