Büyükşehir’den PAÜ’yü kazanan öğrencilere ulaşım kolaylığı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den PAÜ’yü kazanan öğrencilere ulaşım kolaylığı

Büyükşehir’den PAÜ’yü kazanan öğrencilere ulaşım kolaylığı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 13:57Güncelleme: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 15:01
Büyükşehir’den PAÜ’yü kazanan öğrencilere ulaşım kolaylığı

Denizli Büyükşehir Belediyesince, üniversiteyi kazanarak Denizli’ye şehir dışından gelen öğrenci ve ailelerinin kayıt işlemleri için Pamukkale Üniversitesine ücretsiz ulaşım sağlandığı bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ tarafından bu yıl Pamukkale Üniversitesi'ni (PAÜ) kazanan öğrenciler, eğitimine devam eden üniversiteliler ve üniversite personeli için PAÜ yerleşkesindeki yemekhane önünde bilgilendirme standı açtı.

Stantta öğrenci ve personele otobüs hat numara ve güzergahları konusunda bilgi verilirken, Denizli Öğrenci Kartları'na vize yapılması konusunda kolaylık sağlandığı belirtildi. İsteyen öğrencilerin Denizli Öğrenci Kartları, PAÜ kimlik kartlarıyla da entegre edildi, bakiyesi bulunan kartlar ise öğrencilerin kimlik kartlarına aktarıldı.

16 EKİM’E KADAR AÇIK KALACAK

Standın 16 Ekim Pazartesi gününe kadar açık kalacağı, bilgilendirme ve diğer işlemlerin, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ'ye ait eski Özel İdare Binası karşısında bulunan Valilik Kart Dolum Merkezi, Bayramyeri Meydanı Kart Dolum Merkezi, Otogar Kart Dolum Merkezi, PAÜ Hastane Kart Dolum Merkezi ve Çınar Kart Dolum Merkezi’nden de (Merkez Kapalı Spor Salonu yanı) ücretsiz bir şekilde gerçekleştirildiği kaydedildi.

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM KOLAYLIĞI

Üniversiteyi kazanarak Denizli’ye ilk kez gelen öğrenciler ile ailelerinin Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile terminalden kayıt yaptıracakları PAÜ’ye ücretsiz taşındığı ifade edildi. Ayrıca, şehir dışından PAÜ’ye kayıt yaptırmak üzere gelen öğrenci ve ailelerinin adres bulmakta zorluk yaşamamaları ve işlemlerini zaman kaybetmeden tamamlamaları için belediye otobüsü tahsis edildiği bildirildi.

Bir hafta sürecek uygulama ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde görevlendirilen belediye otobüsü, şehre ilk kez gelen üniversiteli gençleri kayıt olacakları PAÜ’ye ücretsiz ulaştıracak.