Büyükşehirden öğrenim yardımı başvurularından son gün hatırlatması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden öğrenim yardımı başvurularından son gün...

Büyükşehirden öğrenim yardımı başvurularından son gün hatırlatması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Eylül 2022 Perşembe - 10:49Güncelleme: 29 Eylül 2022 Perşembe - 10:49
Büyükşehirden öğrenim yardımı başvurularından son gün hatırlatması

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, lise ve dengi okullar düzeyinde eğitim gören öğrencilere yönelik öğrenim yardımı için son başvuru tarihinin 30 Eylül Cuma günü olduğu belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik öğrenim yardımı için başvuruların sürdüğü kaydedildi.

22 Ağustos’ta başlayan başvuruların 30 Eylül Cuma günü sona ereceği hatırlatılırken, öğrenim yardımından faydalanmak isteyen öğrencilerin kendilerinden istenilen resmi evrakları Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bulunan kayıt ofisine teslim etmeleri gerektiği belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öğrenim yardımına Denizli merkez ile birlikte tüm ilçelerden başvuru yapıldığı ifade edilirken, başvuru şartları ise şöyle:

“Öğrencinin T.C vatandaşı olması, lise ve dengi okullarda öğrenim görüyor olması (Açık Lise, Özel Okul, Kolej ve Temel Liselerde öğrenim gören öğrenciler başvuruda bulunamaz) ailesinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi gerekecek. Bunların yanında öğrencinin başka yerden burs almaması, ailesinin ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı bulunmaması, sınıf tekrarı yapmamış olması ve devam ettiği okuldan disiplin cezası almamış olması.”