Büyükşehirden Mevlana’yı anma gecesi – D20Haber
10.05.2025, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden Mevlana’yı anma gecesi

Büyükşehirden Mevlana’yı anma gecesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Aralık 2022 Cuma - 10:20Güncelleme: 16 Aralık 2022 Cuma - 10:20
Büyükşehirden Mevlana’yı anma gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mevlana Celaleddin Rumi’nin vefatının 749. yıldönümü dolayısıyla 17 Aralık Cuma günü anma programı düzenlenecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın Ahmet Nuri Çağdaş yönetiminde düzenleyeceği anma gecesi 17 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 20.00’de Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Türk Tasavvuf Musikisi dinletisinin sunulacağı etkinlikte, Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya kaside okuyacak, İbrahim Ertuğrul ise geceye şiirleriyle renk katacak. Ayrıca, anma gecesi kapsamında sema gösterileri de yapılacak.

Haberin DevamıReklam




Hz. Mevlana’yı bir kez daha rahmet, sevgi ve güzelliklerle beraber anacaklarını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu özel programa tüm Denizlilileri davet etti. Zolan, “Asırlardır yaşamı, felsefesi ve düşünceleri ile gönüllerimizi imar eden, ölümü ile bile büyük mesajlar veren, tüm insanlığın kendisini örnek aldığı Hz. Mevlana’yı Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da anmaya, anlatmaya devam ediyoruz. Hz. Mevlana’yı gelecek nesillere en iyi şekilde anlatacağımız programımıza tüm vatandaşlarımız davetlidir” diye konuştu.