Büyükşehir’den iki ilçeye rüzgar gülü – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den iki ilçeye rüzgar gülü

Büyükşehir’den iki ilçeye rüzgar gülü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2021 Pazartesi - 12:17Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi - 12:31
Büyükşehir’den iki ilçeye rüzgar gülü

Denizli’nin Acıpayam ve Çivril ilçelerindeki meralara Denizli Büyükşehir Belediyesince inşa edilen 6 adet rüzgar gülünün hayvanlara içme suyu temininde kullanılacağı ifade edildi.

Hayvancılığın yaygın olduğu Acıpayam ve Çivril ilçelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşanlar için yeni bir yatırıma imza attı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı üreticilerin talebi üzerine Acıpayam ilçesinin Alaattin ve Kırca  Mahallesi ile Çivril ilçesinin Savran, Seraserli, Tuğlu ve Ömerli mahallelerindeki meralara rüzgar gülü inşa etti. Toplam 6 adet yapılan rüzgar gülleriyle yer altı sularının rüzgar enerjisiyle yer üstüne çıkarılarak hayvanların içme suyu temininde kullanılmaya başlandığı kaydedildi. Üreticiler rüzgargülü desteği için Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

"ÜRETİCİMİZ KAZANDIKÇA DENİZLİMİZ DE KAZANACAK"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin sanayi, turizm ve tarımın yanında hayvancılıkta da öncü kentlerden biri olduğunu söyledi. Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kentin sosyo ekonomik değerlerine katkı sağlamayı sürdürdüklerini, bu kapsamda tarım ve hayvancılığa ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugün de kırsal kalkınmanın gelişip büyümesi için elimizden gelen desteği veriyoruz. Üreticimizin yanında olmaya onları her zaman desteklemeye devam edeceğiz inşallah. Çünkü üreticimiz kazandıkça Denizlimiz de kazanacak. İhtiyaç halinde üreticilerimize rüzgargülü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.