Büyükşehir’den Hocalı Katliamı sergisi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den Hocalı Katliamı sergisi

Büyükşehir’den Hocalı Katliamı sergisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2021 Cuma - 14:05Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma - 14:05
Büyükşehir’den Hocalı Katliamı sergisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, 26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 83'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı'nın 29. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan-Karabağ Hocalı Soykırımı Sergisi düzenlendi.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda düzenlenen serginin açılışına Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen protokol bir süre eserleri inceledi. Sergide, 26 Şubat 1992'de Hocalı'da gerçekleşen soykırımda yaşanan acıların fotoğrafları ile bölgede yakıp yıkılan yapıların maketlerinin yer alıyor.

BÜYÜKELÇİ İBRAHİM'DEN BAŞKAN ZOLAN'A ZİYARET

Zolan’ı ziyaret eden İbrahim’e, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nda sergilenen Yatağan Palası, Denizli Sancağı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan eserler gösterildi. Büyükelçi İbrahim'i bir süre makamında ağırlayan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği çalışmaları anlattı. Zolan'a başarılar dileyerek nazik ev sahipliği ve anma programları için teşekkür eden İbrahim’e Yatağan palası ve Hocalı Soykırımı Anıtı'nın bulunduğu kabartma fotoğraf hediye edildi.

ANMA PROGRAMLARI SÜRÜYOR

Öte yandan anma programları kapsamında eğitimci-yazar Sedat Serdaroğlu'nun Denizli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından vereceği "Hocalı Soykırımı ve Karabağ Meselesi" konulu online konferans ile devam edeceği belirtildi.