Büyükşehirden Domuz Deresi Vadisi’nde çalışma – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden Domuz Deresi Vadisi’nde çalışma

Büyükşehirden Domuz Deresi Vadisi’nde çalışma

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Eylül 2023 Cumartesi - 12:05Güncelleme: 30 Eylül 2023 Cumartesi - 12:05
Büyükşehirden Domuz Deresi Vadisi’nde çalışma

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Domuz Deresi Vadisi’nde 23 bin metrekarelik alanda çalışma başlatıldığı bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Merkezefendi ilçesine baülı Gerzele Mahallesi Kanyon Caddesi kenarında bulunan ve Domuz Deresi adıyla bilinen vadide çalışma başlatıldığı aktarıldı.

23 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek çalışmayla bin 170 metre uzunluğunda koşu ve yürüyüş parkuru, 3 adet çocuk oyun alanı, 2 adet açık alan spor aletleri alanı, gezinti yolları, oturma alanları, peyzaj düzenlemeleri ve yeşil alanlar oluşturulacak.

Vatandaşların doğa ile iç içe olmasına ve vakit geçirmelerine imkan sağlayacak Domuz Deresi Vadisi’nin, hem mahalle sakinlerinin sosyal ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılaması hem de Denizli’nin uğrak mekanlarından biri olmasının hedeflendiği ifade edildi.

“DOMUZ DERESİ’NİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAĞIZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin doğal ve tarihi değerleriyle çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Kent merkezinde doğayla iç içe kalmış bir güzelliği kente kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Zolan, "Çalışmaları tamamladığımızda 7’den 70’e her vatandaşımızın huzur bulacağı, sevdikleriyle güzel vakitler geçirebileceği bir rekreasyon alanına daha kavuşuyoruz. Domuz Deresi’nin güzelliğine güzellik katacağız " dedi.