Büyükşehirden Çardak’a doğal atık su arıtma tesisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden Çardak’a doğal atık su arıtma...

Büyükşehirden Çardak’a doğal atık su arıtma tesisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Temmuz 2022 Çarşamba - 13:25Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba - 15:40
Büyükşehirden Çardak’a doğal atık su arıtma tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çardak’ta 750 kişi kapasiteli doğal atık su arıtma tesisi için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Çevre yatırımları kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi Çardak’ın Beylerli Mahallesi’nde atık suların doğaya zarar vermeden arıtımının sağlanması amacıyla doğal arıtma tesisi inşasına başladı. Proje kapsamında 8.557 metrekare alanda, tek kademeli olarak kurulacak 750 kişi kapasiteli tesisin günlük ortalama 132metreküp atık suyu arıtacağı belirtilirken, doğal arıtma yapılacağı için tesisin herhangi bir işletme maliyetinin bulunmadığı belirtildi.

“GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daha yaşanabilir bir Denizli için ihtiyaç olan tüm bölgelerde çevre yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. Tesisin doğal bileşenlerle çalışacağını, bu nedenle elektrik enerjisi gibi işletme maliyetlerinin yok denecek kadar az olacağını söyleyen Zolan, “Çevre yatırımlarımızla geleceğimize sahip çıkıyoruz. Tesisimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah” ifadelerini kullandı.