Büyükşehirden Acıpayam’a doğal atık su arıtma tesisi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden Acıpayam’a doğal atık su arıtma...

Büyükşehirden Acıpayam’a doğal atık su arıtma tesisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Aralık 2022 Çarşamba - 14:50Güncelleme: 21 Aralık 2022 Çarşamba - 14:50
Büyükşehirden Acıpayam’a doğal atık su arıtma tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünce, Acıpayam’da tamamlanan tesisle günlük 264 metreküp atık suyun doğal olarak arıtılacağı belirtildi.

Çevre yatırımları kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Acıpayam’ın Yazır Mahallesi’nde kurulan doğal arıtma tesisi inşaatının tamamladığı bildirildi.

Tesisin 7 bin 500 metrekare alanda, tek kademeli olarak 1.500 kişi kapasiteli, günlük ortalama 264 metreküp suyu arıtacağı kaydedildi. Çevre ekolojisi ile uyumlu olacak tesisin doğal bileşenlerle atık suyu arıtacağı, bu nedenle elektrik enerjisi tüketimine ihtiyaç duymayacağı ifade edilirken, işletme maliyetinin yok denecek kadar az olacağı belirtildi.  Doğal atık su arıtma tesis ile ekilen azot ve fosfor giderici, topoğrafyaya uygun bitkiler sayesinde atık suların arıtılarak tarımsal kaynaklı olarak kullanılmasının amaçlandığına değinildi.

Çevre yatırımlarını sürdürdüklerini söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini sile getirdi. Kurulan doğal arıtma tesisinin çok önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini ifade eden Zolan, “Acıpayam ilçemizin Yazır Mahallesi’ne de doğal atık su arıtma tesisi kazandırdık. Vatandaşlarımızın nerede neye ihtiyacı varsa gidermek için gece gündüz gayret ediyoruz. Denizlimize güzellikler kazandırmaya, geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu güzellikleri şehrimize kazandırırken bizlere her fırsatta destek veren, güvenen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.