15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Denizli Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı etkinliklerle anılacak. 15 Temmuz Perşembe günü (yarın) saat 20.00’de Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirilecek etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından verilecek Türk Tasavvuf Musikisi Konseriyle başlayacak. Kahramanlık türkülerinin seslendirileceği programda hain darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterileri de dev ekrandan yayımlanacağı belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın da sahne alacağı etkinlikte saat 22.40’da saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunacağı bildirildi. Program kapsamında 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi saatler 00:13’ü gösterdiğinde tüm camilerden salalar okunacağı ifade edildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi darbe girişimi gecesi çekilmiş fotoğraflardan oluşan sergiyi de Denizlililer ile buluşturacak. Delikliçınar Meydanı’nda gündüz saatlerinde düzenlenecek serginin yanında anı defteri de konulacağı belirtildi.
“UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK İÇİN”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz 2016’da Türk milletinin vatanın bağımsızlığı söz konusu olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini söyledi. Karanlık gecenin yıldönümünü anmak için herkesi 15 Temmuz’da saat 20.00’de meydana beklediğini kaydeden Zolan, Denizlilileri o karanlık geceyi unutmamak ve unutturmamak için meydanlara davet etti.