Büyükşehirden 11 ilçedeki üreticilere 80 bin Gemlik zeytin fidanı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden 11 ilçedeki üreticilere 80 bin...

Büyükşehirden 11 ilçedeki üreticilere 80 bin Gemlik zeytin fidanı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Aralık 2023 Cumartesi - 09:58Güncelleme: 9 Aralık 2023 Cumartesi - 09:58
Büyükşehirden 11 ilçedeki üreticilere 80 bin Gemlik zeytin fidanı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçedeki bin üreticiye toplam 80 bin Gemlik zeytin fidanı desteğinde bulunulacağı bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tarım ve hayvancılığa yönelik desteklerin 2024 yılında da süreceği kaydedildi. Bu kapsamda, yeni yılın ilk 8 kırsal destek projesi arasında olan “Yeni Zeytin Bahçesi Projesi” için müracaatların başladığı belirtildi.

BAŞVURULAR 22 ARALIK'A KADAR

Denizli’de zeytin yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Babadağ, Beyağaç, Buldan, Çameli, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki atıl tarım alanlarında zeytin bahçesi tesis edilerek zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, üreticilere sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılması ve ailelere katma değer sağlanması hedeflenen proje ile 1.000 üreticiye 80 bin adet Gemlik zeytin fidanı desteği verileceği ifade edildi. Yüzde 50 hibe ile verilecek fidanlar için üreticilerin müracaatlarını bağlı bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine 22 Aralık’a kadar yapabileceği bildirildi.

ZOLAN, ZEYTİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, zeytinin çok önemli ve stratejik bir tarım ürünü olduğunu belirterek, son yıllarda Denizli’deki zeytin ağacı sayısı ve üretiminin arttığını söyledi. Geçen nisan 7 ilçede 40 bin zeytin fidanı dağıttıklarını, kısa süre önce ise günlük 60 ton zeytin işleme kapasiteli Denizli Büyükşehir Belediyesi Zeytinyağı Üretim Tesisi’ni hizmete aldıklarını anımsatan Zolan, Kale ilçesinde üreticilere 3 adet zeytin eleme makinesi verdiklerini, zeytin sineği ile mücadelede de çiftçilere biyoteknik mücadele desteği verdiklerini hatırlattı.

"ZEYTİN ÜRETİMİ ARTACAK"

Hayata geçirilecek projelerle zeytin üretimini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizle inşallah şehrimizde zeytin üretimi daha da artacak. Atıl durumdaki tarım alanları dağıtacağımız zeytin fidanları ile üretime kazandırılacak. Çiftçimiz daha çok üretecek ve daha çok kazanacak. Tabi ki bundan da Denizlimiz ve ülkemiz kazanacak. Bizlerde üreten insanlarımıza destek olmaya, onların işlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Projemizin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, üreticilerimize bol ve bereketli ürünler dilerim. Allahım birlik ve beraberliğimiz daim eylesin.”