Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin kar seferberliği – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin kar...

Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin kar seferberliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ocak 2021 Pazartesi - 15:55Güncelleme: 18 Ocak 2021 Pazartesi - 15:59
Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin kar seferberliği

Denizli’de bugün etkili olan kar yığışının ardından Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediyeleri, günlük yaşam ve trafiğin aksamaması için yoğun bir çalışma başlattı.

Denizlililer güne kar yağışıyla başladı. Sabah saatlerinden itibaren görülen kar kısa sürede yolları kapladı. O andan itibaren Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediyeleri ekiplerini harekete geçirerek kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNİN ÇALIŞMASI

Meteorolojinin daha önce yaptığı uyarıyla ekiplerini hazır bekleten Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muhsin Yazıcıoğlu ve Uğur Mumcu caddeleri ile Askeri Yol, Ulus Caddesi, Ali Marım Bulvarı, 29 Ekim Bulvarı ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda çalışma yaptı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçelerde de teyakkuza geçti. Acıpayam, Babadağ, Baklan, Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinin yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışması gerçekleştirildi.

PAMUKKALE BELEDİYESİ KAR MESAİSİNDE

Pamukkale Belediyesi ekipleri de imçenin 61 mahallesinde yol açma, tuzlama ve temizlik çalışmaları yapıyor. Kar yağışı özellikle yüksek rakımlı Gözler, Kurtluca, Güzelpınar, Uzunpınar, Haytabey, Akdere, Belenardıç, Eymir gibi mahallelerde etkili oldu. Kar kalınlığı buralarda 15 santimetreyi geçti. Buralarda iş makinalarıyla kar küreme çalışmaları gerçekleştirildi.

İlçe merkezinde de Gökpınar, Kervansaray, Zeytinköy, Bağbaşı, Kayıhan, Hürriyet, Yunus Emre, Siteler ve Kınıklı başta olmak üzere, tüm mahallelerin cadde ve sokaklarda kar küreme çalışmaları yapıldı. Pamukkale Belediyesi ekiplerince cami, pazar yeri, sağlık ocağı, park, açık olan bazı okulların bahçeleri ile işyerlerinin önleri de ekipler tarafından temizlenerek vatandaşların sıkıntı yaşamasının önüne geçildi.

KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Merkezefendi Belediyesi de ilçe genelindeki karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçenin yüksek rakımlı mahallelerinde etkili olan kar yağışının ardından Merkezefendi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yolların kapanmaması, buzlanmaması ve vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için çalışma gerçekleştiriyor.

Merkezefendi Belediyesi sınırları içindeki Başkarcı, Hallaçlar, Yenişehir, 1200 Evler, Gerzele, Altındere, Yeşilyayla, Hisar, Kadılar, Barutçular, Şemikler, Gültepe ve Çakmak Mahallelerindeki çalışmalarda beko loder, kar küreme, tuzlama araçları ve greyder kullanılıyor. 96 personelin görevlendirildiği, sabah 08.00’de başlayan çalışmalar 24 saat devam edecek.