Büyükşehir Karikatür Yarışması sonuçlandı, birincilik Kübalı karikatüristin oldu – D20Haber
24.05.2025, Cumartesi
21 °C / 37 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Karikatür Yarışması sonuçlandı, birincilik Kübalı...

Büyükşehir Karikatür Yarışması sonuçlandı, birincilik Kübalı karikatüristin oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mart 2024 Cuma - 11:40Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma - 11:40
Büyükşehir Karikatür Yarışması sonuçlandı, birincilik Kübalı karikatüristin oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 4’üncüsünü düzenlediği “Uluslararası Karikatür Yarışması” sonuçları açıklandı. “Savaş ve Barış” konulu yarışmada birinciliği Kübalı karikatürist Aristides Esteban Hernandez Guerrero elde etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. Bu yıl teması “Savaş ve Barış” olarak belirlenen yarışmaya 66 ülkeden 1240 eser katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Arif Duru, Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Samet Başer, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Gülsün Sağlık, karikatürist Şevket Yalaz, Savaş Ünlü, Mehmet Selçuk, Abdülkadir Uslu, Altan Özeskici, Ali Şur ve Kübra Deligöz’den oluşan jüri, eserleri inceleyerek değerlendirdi.

Haberin DevamıReklam




Yarışmanın 18 yaş üstü kategorisinde Küba’dan Aristides Esteban Hernandez Guerrero ’nun eseri birinci seçilirken, İran’dan Bagher Hemmati’nin eseri ikinci, yine İran’dan Ali Rastroo’nun eseri ise 3. oldu.

Mansiyon ödüllerini ise sırasıyla Çin’den Fan Lintao, Tekirağ’dan Turan Aksoy ve Eskişehir’den Mehmet Zeber aldı.

18 yaş altı mansiyon ödüllerini ise sırasıyla İstanbul’dan İrem Eroğlu ve İzmir’den Mustafa Çelikçakır ile Mina Hacer Yalçın almaya hak kazandı.

Yarışmanın ödül töreni ve sergisinin 15 Mart Cuma günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda yapılacağı kaydedildi.