Büyükşehir ev sahipliğinde halk oyunları şampiyonası – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir ev sahipliğinde halk oyunları şampiyonası

Büyükşehir ev sahipliğinde halk oyunları şampiyonası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Aralık 2023 Salı - 14:21Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı - 14:21
Büyükşehir ev sahipliğinde halk oyunları şampiyonası

Yıldızlar/Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası, 6-10 Aralık tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yıldızlar/Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası 6-10 Aralık tarihleri arasında Denizli’de yapılacak.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek yarışmalara 39 ilden toplam 1800 sporcunun katılması bekleniyor. Yarışmaya katılacak kulüpler, Halay, Horon, Zeybek, Kafkas, Bar, Karşılama, Kaşık ve Teke yöresinin oyunlarını yarışma süresince hakemlerin ve izleyicilerin beğenisine sunacak.

Şampiyona 6 Aralık Çarşamba günü saat 16.00’da kortej ile başlayacak. 7 Aralık Perşembe günü saat 17.00’den itibaren Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek müsabakalar ücretsiz olarak izlenebilecek.

ZOLAN’DAN DAVET

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şampiyonanın halk oyunlarının gelecek nesillere aktarılmasındaki öneminden bahsederek, “Halk oyunlarımız ecdadımızın bizlere bıraktığı en önemli kültür miraslarındandır. Gayemiz bu büyük mirasın yarınlarımıza güçlü bir şekilde taşınmasıdır” dedi.

Kültürünü bilmeyen toplumların kaybolmaya mahkum olduğunu kaydeden Zolan, “Tüm değerlerimizi gelecek nesillere sapasağlam taşımak zorundayız. Şehrimizde böylesine önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hemşehrilerimi bu özel programa davet ediyorum" ifadelerini kullandı.