Büyükşehir DESKİ, Kütahya ve Uşak belediyeleri arasında Su Kardeşliği protokolü – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir DESKİ, Kütahya ve Uşak belediyeleri...

Büyükşehir DESKİ, Kütahya ve Uşak belediyeleri arasında Su Kardeşliği protokolü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Aralık 2023 Çarşamba - 11:08Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba - 11:08
Büyükşehir DESKİ, Kütahya ve Uşak belediyeleri arasında Su Kardeşliği protokolü

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Uşak Belediyesi ve Kütahya Belediyesi arasında su kaynaklarının korunması, verimli ve sürdürülebilir kullanılması için “Su Kardeşliği” protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan “Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında,Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, Ankara’da düzenlenen Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği düzenlendi.

Programda Niyazi Türlü, su kaynaklarının doğru bir şekilde yönetilmesi ve sürdürülebilir su politikalarının oluşturulması hedefiyle başlatılan “Su Kardeşliği” protokolünü Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Cevahir ile imzaladı.

Türlü, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da bulunduğu programda Denizli’de su kayıp kaçakları konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Yumaklı daha sonra etkinlik alanında kurulan stantları gezdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığının Denizli’de su kaynaklarının korunması, verimli ve sürdürülebilir kullanılması konusunda yaptıkları çalışmaların anlatıldığı standı inceleyen Bakan Yumaklı, Denizli’de hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.