Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere kent gezisi – D20Haber
17.05.2024, Cuma
16 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere kent gezisi

Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere kent gezisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2022 Salı - 11:21Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı - 11:26
Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere kent gezisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, liselerin 11. ve 12. Sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik “Büyükşehir ile Geziyorum” programı başlattı. Kentin doğal ve kültürel güzelliklerini gören ilk öğrenci grubu, Başkan Osman Zolan ile de tiyatro oyunu izledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, liseli öğrencilere yönelik “Büyükşehir ile Geziyorum”adlı program başlattı. Programla, il genelindeki liselerin 11. ve 12. sınıflarına devam eden öğrenciler, kentin doğal ve kültürel değerlerini, Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği yatırımları görme fırsatı buluyor.

Merkezefendi ilçesindeki okullarla başlayan programın ilk gününde 180 kişilik öğrenci grubunun ilk durağı Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti oldu. Ardından teleferik ile Bağbaşı Yaylası’nna çıkan öğrenciler, 135 bin metrekare alana kurulu Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı gezdi. Üç yılda 50 binden fazla sokak hayvanına kucak açan tesis hakkında bilgi alan öğrenciler, can dostlarını sevmeyi de ihmal etmedi.

 

ZOLAN GENÇLERLE BİRLİKTE TİYATRO İZLEDİ

Gençler, son olarak Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni ziyaret edip, dev tesisi gezdi. Buradaki planetaryumda (gezegen evi) uzayın derinliklerini gören ve gök cisimleri hakkında temel bilgiler alan öğrenciler, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir araya geldi.

Haberin DevamıReklam




Gençlerle bir süre sohbet eden Zolan, Fatma Yıldız Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularınca sahnelenen “Söz Sende” adlı oyunu birlikte izledi. Kahkahalar eşliğinde izlenen oyun sonunda gençlere seslenen Zolan, gençlerin sınav stresinden bir nebze de olsa sıyrılmalarını istediklerini kaydederek, “Denizli’yi bilmeden, Denizli’nin güzelliklerini görmeden ‘olmaz’ dedik” ifadelerini kullandı.

“BURADA ÇOK GÜZEL GÖSTERİLER OLACAK”

Denizli’nin dillere destan doğal ve kültürel değerleri olduğunu belirten Zolan, “Burada daha çok güzel gösteriler olacak. Hep birlikte ‘Söz Sende’ oyununu izledik. Katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Yoğun ve stresli bir süreç geçiriyorsunuz, sizleri hem rahatlatalım, hem şehrimizi tanıtalım, hem de Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmaları gösterelim istedik” dedi.

Gençlere eğitim hayatında başarılar dileyen Zolan, “İnşallah gönlünüzdeki üniversitelere gideceksiniz. Arzum, duam budur. Hangi mesleği yaparsanız yapın, en iyisi ve güzelini yapacaksınız. Bugün arkadaşlarınızla birlikte güzel vakit geçirin” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Osman Zolan, gençlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.