Büyükşehir Belediyesi: Ağaçlar zarar vermeden sökülüp taşındı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesi: Ağaçlar zarar vermeden sökülüp...

Büyükşehir Belediyesi: Ağaçlar zarar vermeden sökülüp taşındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Temmuz 2017 Cuma - 16:12Güncelleme: 28 Temmuz 2017 Cuma - 16:12
Büyükşehir Belediyesi: Ağaçlar zarar vermeden sökülüp taşındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üst yapı çalışması başlatılan Ulus Caddesi’ndeki ağaç sökümlerinin “trafik akışını engellediği, yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit ettiği” gerekçesiyle yapıldığını, bunların makine kullanılarak zarar vermeden sökülüp yeni yerlerine taşındığını savundu.

Konuyla ilgili açıklamada, “Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus Caddesi’nde başlattığı üst yapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve refüjlerde bulunan ağaçları, trafik akışını engellemesi, çalışmalar esnasında bazılarının kuruması, yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle bulundukları yerden ağaç nakil araçları ile sökerek yeni yerlerine taşındı. Bu çalışmalar esnasında tek bir ağaç dahi kesilmedi” denildi.

Açıklamada, üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yeni yapılacak peyzaj çalışmaları ile bölgeye daha nitelikli ağaçlar kazandırılacağı, refüj ve kaldırımlardaki yeşil alanların yeniden düzenlenip, Ulus Caddesi bambaşka bir görünüme kavuşturulacağı kaydedildi.

AĞAÇLAR YENİ YERİNE TAŞINIYOR

Ulus Caddesi'nde yapımına devam edilen üst yapı çalışmaları için bazı ağaçların kesilmek yerine ağaç söküm ve dikim aracı ile yeni yerlerine nakledildiğini de vurgulanan açıklamada, daha sonra şu ifadelere yer verildi:

“Çalışmalar esnasında ağaçların hasar görmemesi için büyük özen gösterildi. Refüj ve kaldırımlardan alınan muhtelif ağaçlar yeni yerlerine nakledilerek yeniden toprakla buluşturuldu. Çevreye verdiği önemle Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu çalışma ile çevreye ve doğaya karşı duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

Kent planlamalarında tıpkı yapılar gibi ağaçlar da kalıcı elemanlar olarak düşünülür ve yollar planlanırken bitkilendirilmeleri tekrar ele alınır. Biz de Ulus Caddesi’ndeki çalışmamızda bir yandan can güvenliğinin sağlanmasına, diğer yandan da bitkilendirmede doğru tür seçimi ile yeşil şeritlerin organik bütünlüğünün sağlanmasına dikkat ettik. Bunun da en güzel örneklerinden biri son yapılan Denizli-Antalya yoludur.”