Büyük zafere sönük kutlama – D20Haber
28.05.2024, Salı
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyük zafere sönük kutlama

Büyük zafere sönük kutlama

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2017 Çarşamba - 10:21Güncelleme: 20 Ocak 2018 Cumartesi - 18:26
Büyük zafere sönük kutlama

Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin kazanılması ile bağımsızlığa giden yolun kapılarının sonsuza dek açılmasını sağlayan büyük zaferin 95. yıldönümünü gururla kutladık. Ancak tören programının sınırlı tutulması ve halkın katılımının düşük kalması nedeniyle büyük zaferin kutlamaları sönük geçti. Tören, çelenk koyma ve valilikteki tebriklerin kabulü dışında sadece 42 dakika sürdü.

Kentteki kutlamalar, valilik önündeki Atatürk Anıtı’na Vali Hasan Karahan, Garnizon Komutanı Albay Gültekin Yaralı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından Karahan, Yaralı ve Zolan askeri araçla Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’naki törene katılanların bayramını kutladı.

TARİHTE EŞİNE AZ RASTLANAN ZAFER

Tören, 11. Komando Tugayı’ndan Yüzbaşı Özgür Demirkan’ın günün önemini dile getiren konuşmasıyla devam etti. Demirkan, “Asil Türk milleti, kahraman ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 95 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden yeniden dirilerek, topyekun bir var oluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır” diyerek, şöyle devam etti:

Haberin DevamıReklam




“26 Ağustos7ta Malazgirt Savaşı ile Anadolu’nun kapılarını Türklere açan kahraman ordumuz, 30 Ağustos zaferiyle de Anadolu topraklarının Türk vatanı olduğunu önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlamıştır. Yüce Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan Türk ulusunun kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos zaferiyle yüce Türk milleti, yokluğun ve teknik imkansızlıkların hakim olduğu bir dönemde dahi mucizeler yaratabildiğini, istiklal ve hürriyetin asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Aziz yurdunu ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. Bu zafer vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen milletinin kadın erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir.”

HALK OYUNLARI VE GEÇİT RESMİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ekibi’nin halk oyunları gösterisiyle devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni, gaziler, 11. Komando Tugayı’ndan askerlerin, sporcular ve mehter takımının geçit resmiyle sona erdi.

Fotoğraf: Engin Ünal