Büyük Zafer 1 saate sığdırılan törenle kutlandı – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyük Zafer 1 saate sığdırılan törenle...

Büyük Zafer 1 saate sığdırılan törenle kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2018 Perşembe - 11:51Güncelleme: 30 Ağustos 2018 Perşembe - 13:13
Büyük Zafer 1 saate sığdırılan törenle kutlandı

Denizli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Ancak, bir ulusun kaderini değiştiren, Cumhuriyete giden yolu açan Büyük Zafer’in 96’ncı yıl kutlamaları sönük geçti. Halkın ilgisi de yok denecek kadar azdı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları valilik önünde yapıldı. Tören, Vali Hasan Karahan, 11’inci Komando Tugayı Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından makamına geçen Vali Karahan, burada protokolün tebriklerini kabul etti.

Kutlamaların ikinci bölümü, Vali Karahan, Albay Öztürk ve Başkan Zolan’ın tören alanındaki halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Topçu Yüzbaşı Emin Furkan Üğütener günün önemini dile getiren konuşmayı yaptı.

“MUCİZELER YARATILARAK KAZANILAN ZAFER”

Haberin DevamıReklam




30 Ağustos Zaferi’nin Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran bir zafer olduğunu belirterek, “Aziz Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte, varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 96 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihten aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekun bir varoluş mücadelesinin sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan Türk ulusunun kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos Zaferi ile yüce Türk milleti, yokluğun ve teknik imkansızlıkların hakim olduğu bir dönemde dahi mucizeler yaratabildiğini, istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

GEÇİT RESMİ

Okunan şiir ve halk oyunları gösterisiyle devam eden tören, askeri birlik, gaziler ve öğrencilerin geçit resmiyle sona erdi.

Fotoğraf: Engin ÜNAL