Buldan ve Marmaris’teki orman yangınlarına Denizli’den ekip gönderildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Buldan ve Marmaris’teki orman yangınlarına Denizli’den...

Buldan ve Marmaris’teki orman yangınlarına Denizli’den ekip gönderildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Eylül 2022 Cuma - 11:22Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma - 11:22
Buldan ve Marmaris’teki orman yangınlarına Denizli’den ekip gönderildi

Denizli’nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 12 arazöz, 3 pikap, 2 tanker ve 36 personel ile katıldı.

İlçenin Gölbaşı Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 12 arazöz, 3 pikap, 2 tanker ve 36 itfaiye personeli gönderdi.

Kısa süre içinde müdahale edilen orman yangını kontrol altına alınırken bölgede başlatılan soğutma çalışmalarının da tamamlandığı belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan ilçesindeki orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile birlikte hızlı bir şekilde müdahale edildiğini belirterek alevlerin büyümeden söndürüldüğünü söyledi. Gerek Marmaris’te gerekse Buldan’da yangın söndürme çalışmalarına katılan ekiplere ve vatandaşlara teşekkür eden Zolan, “Çok şükür ekiplerimiz zamanında müdahale ederek yangını söndürdü. Allah’ım beterinden korusun. Buldan’ımıza ve Denizli’mize geçmiş olsun” dedi.

Öte yandan, 21 Eylül’de Muğla’nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangını söndürme çalışmalarına destek için bölgeye giden 2 arazöz, 2 tanker, 1 pikap ve 10 itfaiye personeli, yangının kontrol altına alınmasının ardından kente döndüğü bildirildi.