Buldan-Karaköy’e yeni içme suyu kaynağı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Buldan-Karaköy’e yeni içme suyu kaynağı

Buldan-Karaköy’e yeni içme suyu kaynağı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Kasım 2021 Pazartesi - 12:02Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi - 12:45
Buldan-Karaköy’e yeni içme suyu kaynağı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (DESKİ), Buldan’ın Karaköy Mahallesi’ne açılan sondaj kuyusuyla yeni su kaynağı sağlandı.

DESKİ, kuraklığa bağlı içme suyu kaynaklarının debisinin azalması nedeniyle bir süre önce Buldan’ın Karaköy Mahallesi’nde sondaj çalışması başlattı. Çalışmalar sonucu saniyede 15 litre debiye sahip yeni bir içme suyu kaynağı bulundu. İçme suyu sondaj kuyusundan alınan su numunesinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre analizlerinin yapılmasının ardından, iletim hatlarına bağlantı yapılarak vatandaşların tüketimine sunulacağı ifade edildi.

Karaköy Mahalle Muhtarı Osman Kocaman, bölgedeki içme suyu sorununa son verecek çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve DESKİ’ye teşekkür etti. Söz konusu yatırımla çok önemli bir ihtiyaçlarının giderileceği için büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyleyen Kocaman, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a su sıkıntımızı ilettik. Konuyla ilgili Başkanımız derhal Büyükşehir DESKİ ekiplerini mahallemize gönderdi. Yapılan incelemeler ve çalışmalar sonunda, kısa bir sürede şükürler olsun sorunumuzu giderdiler. Bizi bu dertten kurtardıkları için Başkanım Sayın Osman Zolan’a, DESKİ Genel Müdürüne ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

ZOLAN: SUSUZ BİR HAYAT DÜŞÜNÜLEMEZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, susuz bir hayatın sürmesinin mümkün olmayacağını belirterek, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını karşılamak için yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

DESKİ ile 19 ilçe ve 616 mahallede yıllanmış altyapı sorunlarına çare olduklarını kaydeden Zolan, "Sondaj çalışmalarımız şehrimizin dörtbir yanında sürüyor. Karaköy Mahallemize kazandırdığımız yeni içme suyu kaynağımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Şehrimizde daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam için gece gündüz gayret etmeye devam ediyoruz" diye konuştu.