Bu ramazanda ortaya çıktı: İyilik virüsü – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Bu ramazanda ortaya çıktı: İyilik virüsü

Bu ramazanda ortaya çıktı: İyilik virüsü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mayıs 2020 Perşembe - 18:46Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe - 18:46
Bu ramazanda ortaya çıktı: İyilik virüsü

Denizli’de, bu ramazan ayında hızla yayılan “iyilik virüsü”, zor durumda olan ailelerinin yüzünü güldürdü. Bakkallara giderek, borç ödemeyen hayırseverlerin bu alışkanlığı, her gün bir mahallede ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.

Bu yıl en çok konuşulan şüphesiz Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve yaklaşık 300 bin kişinin ölümüne neden olan coronavirüs salgını oldu. Ama ülkemizde ramazan ayıyla birlikte yayılan bir başka virüs daha var: İyilik virüsü.

İyilik virüsü bulaşan hayırseverler, farklı mahallelerde ortaya çıkıyor, rastgele girdikleri bakkal dükkanlarında veresiye defterlerini açtırıyor ve zorda olanların borçlarını ödeyip, isimlerini bile söylemeden izlerini kaybettiriyor.

Hemen her gün haberlerini okuduğunuz bu hayırseverlerden birisinin yolu da bugün Pamukkale’nin Develi Mahallesi’ne düştü. Hayırsever, girdiği bakkal dükkanında veresiye defterindeki 12 bin lira borcu ödeyip çıktı. Bakkala da “Dükkanıma olan veresiye borçlarınız Atatürkçü hayırsever bir kadın tarafından ödenmiştir” yazısını asmak düştü.