Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi açıldı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi...

Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mart 2024 Perşembe - 11:55Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe - 11:55
Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) iş birliğiyle ile yapımı tamamlanan Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi törenle açıldı.

Üreticilere yönelik projelerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, DTB iş birliği ile Çivril ilçesine kazandırılan Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi için açılış tören yaptı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili,Cumhur İttifakı Çivril Belediye Başkan Adayı Gürcan Güven, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, üreticiler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ZOLAN,, LİSANSLI DEPOCULUĞUN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Zolan açılış konuşmasında ülkelerin gıda ve enerji arzı gibi hayati derecede önem taşıyan konularda tetikte olduğunu ifade etti. Bu kapsamda lisanslı depoculuğun ülkelerin ve şehirlerin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Zolan, özellikle hasat dönemlerinde fiyatların düştüğüne, ürünlerini depolayacak yeri olmayan çiftçilerin de düşük fiyattan ürünlerini satmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Bu nedenle lisanslı depoculuğun çok çok kıymetli olduğunu belirten Zolan, “Artık çiftçimiz ürününü ucuz bir şekilde elinden çıkarmak zorunda değil. Ürününün kalitesini koruyarak istediğinde satmak üzere depolayabileceği bir yeri var” dedi.

“ÜRETİCİYE SIFIR FAİZLİ KREDİ İMKANI”

Çiftçilerin lisanslı depoya getirdikleri ürünün bedelinin yüzde 75’i oranı karşılığında, Ziraat Bankası’ndan sıfır faizle nakit ihtiyacını karşılayabileceğini anlatan Zolan, Cankurtaran mevkiinde hayata geçirdikleri ilk lisanslı depoculuk tesisini hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz ilk yola çıkarken kentimizin iki noktasında lisanslı depoculuk yapalım dedik. Çünkü biz Denizli'deki 19 ilçemizde hiçbir ayrım yapmadan, her yönde eşit hizmet etme noktasında gayret sarf ediyoruz.Çünkü biz insanlarımızı, şehrimizi seviyoruz. Bu tesisimizde de Çivril, Baklan, Çal, Bekilli, Çardak ve Bozkurt havzasının ürünleri depolanacak.Çivril ilçemize inşa ettiğimiz bu tesisle birlikte Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk tesisin birlikte maliyeti yaklaşık 250 milyon lira. Yatırımımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

“DEPOCULUK TESİSİ HAYALİ KURDUK”

DTB Başkanı Tefenlili ise yıllarca lisanslı depoculuk tesisi hayalini kurduklarını, bu tesislere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın tarıma verdiği önem sayesinde kavuştuklarını belirterek, uzun yıllar boyu hizmet edecek bu eserin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök de, Denizli’nin Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşmasının ardından pek çok konuda önemli hizmetlere imza attığını ifade ederek, Başkan Zolan’a teşekür etti. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, üretimin çiftçiler için hayati önem taşıdığını, üretilen ürünlerinde bu şekilde depolanması ve korunmasının önemini bildiklerini, bu dev tesisi kente kazandıran DTB Başkanı Tefenlili ve Başkan Zolan’a teşekkür etti. Dünyanın en stratejik rekabet alanının gıda sektörü olduğunu haydeden AK Parti Milletvekili Cahit Özkan, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere tesisin kazandırılmasın emeği olan herkese teşekkür etti.

“TÜRKİYE’DE İLK VE TEK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ise, lisanslı depoculuk tesisinin hayati derecede önem taşıdığı ifade ederek, bu tesisin inşasında emek veren herkese teşekkür eti. Zeybekci, “Burada asıl en büyük alkışlanacak ve övülecek; Türkiye'de ilk defa bir belediye böyle bir işe destek verdi. Bu Türkiye'de ilk ve tektir. Öyle lafla değil. Bizim, ‘Gerçek belediyecilik’ dediğimiz işte bu. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza, Ziraat Bankamıza emeği geçen herkese, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Ticaret Borsası Başkanımıza Allah razı olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı dualarla yapıldı.