Birgün bu fotoğrafa herkes bakacak – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Birgün bu fotoğrafa herkes bakacak

Birgün bu fotoğrafa herkes bakacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2020 Pazar - 16:56Güncelleme: 22 Mart 2020 Pazar - 16:56
Birgün bu fotoğrafa herkes bakacak

Denizli’nin kalbi, kent merkezine çıkan yolların kesiştiği bu meydanda attı hep. Kalabalıklar hiç eksik olmadı. Ama tarihe not düşülecek günlerden birisi yaşandı, duysanız inanmayacağınız bir şey oldu ve Delikliçınar Meydanı boş kaldı bugün.

Bayramyeri’nden, Atatürk, Lise ve İstiklal caddelerinden gelenlerin yolu burada, bu meydanda birleşti. Gün geldi devlet büyükleri ve siyasiler miting düzenledi. Gün geldi sivil toplum kuruluşları eylemler için toplandı. Hep binleri on binleri ağırladı. Bazen de yorulanların oturma gruplarında soluklandığı dinlenme noktası oldu.

Denizlililerin, il dışından gelenlerin soluklandığı, eski Denizli dokusunun hoyratça yok edilmediği yıllarda Meserret Kahvesi’nde bir yudum su, dinlenme çayı, kahvesinin içildiği yer oldu. Kısacası hep konukları oldu, hem de çok kalabalık...

Ancak, coronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üzerindekilere sokağa çıkma yasağı uygulanması, “evde kal” çağrılarının karşılık bulması sonucu Delikliçınar Meydanı, 12 Eylül’deki sokağa çıkma yasağından sonra ilk kez böyle boş kaldı. Bunun sonucunda da birgün “coronavirüs nedeniyle koca meydan boş kaldı” diye tarihe not düşülecek bu fotoğraf karesi ortaya çıktı.