Beyağaç’a günlük 60 ton işleme kapasiteli Zeytinyağı Üretim Tesisi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Beyağaç’a günlük 60 ton işleme kapasiteli...

Beyağaç’a günlük 60 ton işleme kapasiteli Zeytinyağı Üretim Tesisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Kasım 2023 Çarşamba - 12:19Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba - 12:19
Beyağaç’a günlük 60 ton işleme kapasiteli Zeytinyağı Üretim Tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyağaç ilçesinde hayata geçirilen, günlük 60 ton zeytin işleme kapasiteli Zeytinyağı Üretim Tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Tarımsal üretime yönelik desteklerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesince, zeytin üretiminin yoğun olarak yapıldığı Beyağaç ilçesinde günlük 60 ton zeytin işleme kapasiteli Zeytinyağı Üretim Tesisi hizmete alındı.

Tesisin açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Beyağaç Kaymakamı Ünsal Emre Çitçi, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, AK Parti Beyağaç İlçe Başkanı Mustafa Tekin,davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“TARIM VE HAYVANCLIĞA DESTEK VERİYORUZ”

Törende konuşan Zolan, Büyükşehir ile birlikte Denizli’nin 19 ilçesine hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Zolan, “Altyapıdan üstyapıya, yeşil alanlardan tarım ve hayvancılık desteklerine bugüne kadar birçok ihtiyaca yanıt verdik. Hayal gibi görülen, yapılamaz denilen projeler gerçekleştirdik” dedi. Büyükşehir ile birlikte tarım ve hayvancılığa da destek vermeye başladıklarını kaydeden Zolan, “Denizli Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte 50'nin üzerinde projeyle üreticimize destek olmak için gayret sarf ettik. İnsanlarımız daha rahat üretsin, masrafları azalsın, ürünleri para etsin, daha kaliteli üretsin, daha fazla üretsin, daha çok kazansın ve mutlu olsun istedik. Bu noktada 19 ilçe, 616 mahallemizde her bir çiftçimize destek olma noktasında bazen tohum desteği, bazen fidan desteği verdik” diye konuştu.

“ÜRETİME YÖNELİK HİZMETLERİN YERİ AYRI”

Bir ziyaretinde, Beyağaçlı üreticilerin zeytinyağı üretim tesisi ile ilgili talepleri olduğunu anımsatan Zolan, çiftçilerin zeytinlerini işlemek için Kale, Muğla veya Aydın’a gitmek zorunda kaldığını, bunun da hem zamandan kaybettirdiğini hem de maliyetlerini artırdığını belirtti. Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tabi çiftçimizin talebihaklı ve yerindeydi. Ben de ‘başım üstüne’ dedim ve‘Söz veriyorum, zeytinyağı üretim tesisini inşallah yapacağız, sizi bu sıkıntıdan kurtaracağız’ dedim. Hamdolsun bugün bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Söz verdik, yaptık. Bu tesisimiz tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak, çiftçilerimize, şehrimize ve ülkemize katkı sağlayacak. Her hizmeti önemli ancak üretime yönelik hizmetlerin ayrı bir değeri var. Üreten insanlarımız için ne yapsak azdır. İnşallah üretimi arttırmak veçiftçimizin işinizi kolaylaştırmak için gayretlerimiz devam edecek.”

“ZEYTİN ÜRETİMİ ARTACAK”

Beyağaç ilçesinde 350 bin zeytin ağacı olduğunu, Kale ilçesinde ise bu sayının 1 milyon 200 bini bulduğunu işaret eden Zolan, “İnşallah bu sayılar artacak, şehrimizde çok kıymetli olan zeytin üretimi artacak. Allahım hepinizden razı olsun. İnşallah bizler de sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız, ihtiyaçlarınızı karşılamak için gayret sarf edeceğiz. Tekrar tesisimiz hayırlı uğurlu olsun. Emek veren herkese çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İLK TADIM ZOLAN’DAN

Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Zeytinyağı Üretim Tesisi’nin açılışı dualarla yapıldı. Zolan ve beraberindekiler daha sonra tesisi gezdi, zeytinyağı üretiminin aşamalarını inceledi. Üretimin aşamaları hakkında bilgi alan Zolan üretilen zeytinyağının ilk tadımını yaparak lezzetinin çok güzel olduğunu söyledi.