Zolan: Denizlimiz sanat ve kültür şehri olduğunu ispatladı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Denizlimiz sanat ve kültür...

Zolan: Denizlimiz sanat ve kültür şehri olduğunu ispatladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2022 Pazartesi - 15:42Güncelleme: 10 Ekim 2022 Pazartesi - 15:42
Zolan: Denizlimiz sanat  ve kültür şehri olduğunu ispatladı

Denizli Büyükşehir Belediyesince bu yıl beşincisi düzenlenen kitap fuarını 10 günde 361 bin 204 kişi ziyaret etti. Çok sayıda yazarı ve yayınevini kitapseverlerle buluşturan fuarla ilgili konuşan Başkan Osman Zolan, fuara olan yoğun ilgiden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyleyerek, “Denizlimiz sanat ve kültür şehri olduğunu ispatladı” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 5’incisini düzenlediği kitap fuarı tamamlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) 30 Eylül – 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarı bu yıl 361 bin 204 kişi ziyaret etti. Fuarın onur konuğu Hayati İnanç oldu. Düzenlenen imza günü ve söyleşilerde Bahadır Yenişehirlioğlu, Ahmet Ümit, Alişan Kapaklıkaya, Hatice Kübra Tongar, Nurullah Genç, Serdar Tuncer, Tuna Kiremitçi, Mustafa Balbay, Enver Aysever, Ali Lidar gibi çok sayıda yazar okurlarıyla buluştu.

Fuara katılan yazarlar ve yayınevleri gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Satış rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu, birçok kitap fuarından çok daha fazla kitabın okuyucusuyla buluştuğu ifade edildi.

“YOĞUN İLGİDEN MEMNUNUZ”

Haftasonu fuarı gezen Zolan, kitapseverler ve yazarlarla bir araya geldi. Fuarda onur konuğu olan Hayati İnanç ile de buluşan Zolan yoğun ilgiden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek "İyi ki fuarımızı düzenlemişiz" dedi.

“DENİZLİMİZ KÜLTÜR ŞEHİR OLDUĞUNU İSPATLADI”

Özellikle çocukların ve gençlerin kitaba ilgisinden büyük bir memnuniyet duyduğunu vurgulayan Zolan, " Şükürler olsun, Denizlimiz bir kez daha sanat ve kültür şehri olduğunu ispat etti. 10 gün boyunca fuarımızda neredeyse adım atacak yer yoktu. Okuyan, araştıran, kitap kokuları içerisinde mutlu bir Denizli'yi görmek çok güzel. İnşallah seneye fuarımızın 6'ıncısı ile buluşuruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.