Baklan’daki atık su tesisi için açılış töreni yapıldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Baklan’daki atık su tesisi için açılış...

Baklan’daki atık su tesisi için açılış töreni yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ağustos 2022 Salı - 11:39Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı - 13:21
Baklan’daki atık su tesisi için açılış töreni yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) tarafından Baklan’da yapımı bir süre önce tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisi için açılış töreni düzenlendi.

DESKİ tarafından 2019 yılında yapımı tamamlanan Baklan Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Aydın, Serhat Akbulut ile Ömer Faruk Özer, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Baklan Belediye Başkanı Gülsever, yapılan çalışma ve hizmetlerden dolayı Zolan’a teşekkür etti. AK Parti Denizli İl Başkanı Güngör ise konuşmasında tesisin Baklan’a hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

TESİSTE YETİŞTİRİLEN SEBZELERİ GÖSTERDİ

Tüm ilçelerde yoğun bir yatırım süreci gerçekleştirdiklerini söyleyen Zolan, “Dünya standartlarında olan tesisimizi ilçemize kazandırmadan önce Baklan’da içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağıya değiştirdik, ihtiyaç olan yerlere yağmur suyu hatlarımızı inşa ettik” dedi. Atık suyun işlemden geçmeden önceki hali ile arıtılmış halini göstererek arıtma tesislerinin önemini vurgulayan Zolan, arıtılan su ile doğal ve sağlıklı ürünlerin üretilebildiğini söyledi. Zolan daha sonra arıtılan su ile Büyükşehir Belediyesi DESKİ personeli tarafından tesis içerisinde yetiştirilen taze sebzeleri göstererek suyu iki kez kullandıklarını belirtti.

ÇEVRE YATIRIMLARININ ÖNEMİNE VURGU

Çevre yatırımlarının kuraklık ve iklim değişikliğini önlemede hayati derecede rol oynadığını dile getiren Zolan, suyun önemine vurgu yaptı. Zolan, konuşmasında şunları söyledi:

“Biz Baklan’ımıza her yönüyle hizmet etmek için çalışıyoruz. Ne sorunu varsa, neye ihtiyaç varsa gidermek için gayret ediyoruz. Baklan’ı bu hale getirdiysek, birlikte başardık. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Biz birlikte Denizli’yiz, birlikte Baklan’ız. Birlikte olursak bir anlamımız var. Allah’ım birliğimizi daim eylesin. ”

Konuşmaların ardından Baklan Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışı yapıldı. Zolan ve beraberindekiler tesiste bir süre incelemede bulundu.