Avrupa Hareketlilik Haftası yürüyüşü – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Avrupa Hareketlilik Haftası yürüyüşü

Avrupa Hareketlilik Haftası yürüyüşü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2023 Salı - 11:41Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı - 11:41
Avrupa Hareketlilik Haftası yürüyüşü

Denizli’de Avrupa Etkinlik haftası kutlanıyor. Etkinlikler kortej yürüyüşüyle starta alırrken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sporcularla voleybol, masa tensisi, dart ve badminton oynadı.

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık kampanyası olan Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle başladı. Program, Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü eğitmen ve sporcularının katıldığı kortej renkli görüntülere sahne oldu.

Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, sporcular ve vatandaş katıldı.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, “Hareketsizlikten dolayı insanoğlunun obez boyutuna geldiği bu dönemde hareketlilik daha da önem arz ediyor. Ruh ve beden sağlığı için hareket etmemiz, spor yapmamız lazım. O zaman sağlıklı bir yaşama kavuşuruz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 22 farklı branşta7’den 70’e isteyen herkese ücretsiz spor kursu verdiklerini anımsatan Zolan, “Önce sağlık. Sağlıklı olduğumuz sürece mutlu oluruz. Hafta boyunca çeşitli etkinliklerdüzenleyeceğiz. Denizli’de hareketlilik noktasında yapılmış olan yatırımlar en üst seviyededir. İnşallah birlik ve beraberlik içinde sizlerin de desteğiyle bu gayretlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Vatandaşlara hareketlilik konusunda önerilerde de Zolan, “Ulaşımda, mümkünse yürüyerek gidebileceğimiz yerlere yürüyerek gidelim. Biraz uzaksa mümkünse bisikletimizle gidelim. Daha da uzakta ise bu sefer tavsiyemiz toplu taşımayı kullanalım. Her bir birey kendi aracıyla trafiğe çıktığında emisyon anlamında daha çok hava kirliği yaratarak insan sağlığına zarar veriyor. Nerede hareket orada sağlık. Hareketli olacağız, sağlığımızı koruyacağız” ifadelerini kullandı.

İlman ise, sporun gelişmesi için yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalıştıklarını kaydederek, “Her zaman bizlere destek veren, sporun ve sporcunun yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından meydana kurulan spor istasyonlarında gösterilere geçildi. Burada jimnastik, voleybol, badminton, judo, dart ve masa tenisi gibi farklı branşlarda gösteri maçları yapan sporcular vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, bisikletliler kendileri için kurulan tamir bakım istasyonundan faydalandı.

Başkan Zolan da sporcularla voleybol, masa tensisi, dart ve badminton oynayarak etkinliğe renk kattı. Zolan, daha sonra Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Çamlık Mesireliği’ne kadar düzenlenen bisiklet turunun startını verdi.