Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yıl dönümü kutlandı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yıl dönümü...

Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yıl dönümü kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Şubat 2024 Pazar - 12:38Güncelleme: 4 Şubat 2024 Pazar - 12:38
Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yıl dönümü kutlandı

Türkiye Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurt gezileri kapsamında 4 Şubat 1931’de Denizli’yi de ziyaret etti. O unutulmaz günün 93. yıl dönümü Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, milletvekilleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman zolan, belediye başkanları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

  

Tören, Vali Coşkun ve Başkan Zolan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Günün önemini belirten konuşmayı yapan Zolan, "93 yıl önce bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Kurtuluş Savaşımızın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ümüz Denizlimizi ziyaret etmiş, şereflendirmiş ve onurlandırmıştır. O gün Denizli ahalisi coşku ve mutlulukla sokakları doldurarak Ata’mızı en güzel şekilde karşılamış ve O’nu görmek için birbiri ile yarışmıştır"dedi.

Atatürk’ün 93 yıl önceki Denizli ziyaretinin heyecanını aynı şekilde hissederek bir araya geldiklerini vurgulayan Zolan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnetle andığımızı, onların bıraktığı vatan topraklarını ve bayrağımızı emanet bilip ülkemizi ve Denizli’yi daha ileriye, güzele götürmek için çalıştıklarını söyledi.

“DENİZLİ ATATÜRK’ÜN YANINDA DURDU”

Kurtuluş Savaşı’nda Denizli’nin Atatürk’ün yanında durduğunu belirten Zolan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ecdadımız, gösterdiği dirençle işgali önlemiş ve Kurtuluş Savaşı’nda işgale uğramayan en yakın il olarak Atamıza başta lojistik olmak üzere her türlü desteği vermiştir. Denizlimiz o günden bugüne ülkemizin kurtuluşunda, yükselmesinde ve büyümesinde en üst seviyede katkı sağlamıştır. Denizlililer, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe çıkmak için başta üretim ve sanayi olmak üzere kültür, sanat, şehircilik, spor, çevre ve her alanda gece gündüz çalışmıştır. Atamızın göstermiş olduğu hedefe ulaşmak bize ayrı bir mutluluk veriyor. Atamızın mirasına sahip çıkmaya, gösterdiği hedeflere hep birlikte koşmaya devam edeceğiz. Atamız sanki bugün gelmiş gibi aynı heyecanı hissederek, ‘Hoş geldiniz Atam’ diyoruz.”

COŞKUN: HEYECANIMIZ, AZMİMİZ VE GAYRETİMİZ HER DAİM DEVAM EDECEKTİR

Vali Coşkun ise, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yıldönümünün mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bağımsızlık mücadelesinde Denizli’nin Milli Mücadele’ye katkısı bugünde gelişen ekonomisi ve her alanda atılımlarıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesi hedeflerinin yakalanması yolunda büyük bir şevkle devam etmektedir. Denizli halkı olarak bizlere düşen görev, ekonomi, sanayi, turizm, eğitim, sağlık, ulaşım kültür, sanatta kısacası her alanda belirlenen hedefleri aşarak Denizlimizi daha da ileriye taşımaktır. Heyecanımız, azmimiz ve gayretimiz her daim devam edecektir " diye konuştu.

DİĞER ETKİNLİKLER

Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Atatürk Koşusu ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Zolan ve Coşkun tarafından verildi.

Protokol üyeleri, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda Atatürk’ün Denizli ziyareti ile ilgili fotoğraf ve Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin “Atatürk Resimleri” karma sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Atatürk’ün Denizli’ye ziyareti etkinlikleri kapsamında PAÜ Öğretim Üyesi Dr. Nezahat Belen de tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Atatürk’ün Yurt Gezilerinin Önemi ve Denizli Ziyareti” konulu konferans verdi.