Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladık – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı...

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladık

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 19 Mayıs 2019 Pazar - 11:50Güncelleme: 19 Mayıs 2019 Pazar - 11:50
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladık

Türk milletinin kurtuluşuna giden büyük yolculuğun başlamasının, milli mücadele meşalesinin yakılmasının 100. yılını kutladık. Kentteki kutlama programı, Gençlik Merkezi’nin gösterileriyle sınırlı tutularak bir saate sığdırıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yapıldı. Törene Vali Hasan Karahan, milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök, Kazım Arslan ve Teoman Sancar, Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Baro Başkanı Müjdat İlhan, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende, günün önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu yaptı. İbanoğlu, “Bundan tam bir asır önce Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmıştır. Türk milleti tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkmış, esaret altında yaşamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919’un ruhu bugün bizlere ilham vermeye ve yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.

Törende, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcular ile takımlara protokol tarafından hediyeleri verildi.

Kutlama programı, Gençlik Merkezi sporcularının sunduğu gösterilerle sona erdi.