Alzheimer’a karşı farkındalık için gökyüzüne balon bıraktılar – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Alzheimer’a karşı farkındalık için gökyüzüne balon...

Alzheimer’a karşı farkındalık için gökyüzüne balon bıraktılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Eylül 2023 Perşembe - 14:30Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe - 16:06
Alzheimer’a karşı farkındalık için gökyüzüne balon bıraktılar

Denizli’de, “Aktif kal, Alzheimer olma!” sloganıyla düzenlenen etkinlikte gökyüzüne balon bırakıldı, valilik önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi işbirliğinde “Aktif kal, Alzheimer olma!”sloganıyla 21 Eylül Alzheimer Farkındalık Günü’ne özel program düzenlendi.

Program kapsamında ilk olarak Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kortej yapıldı. Kortejin ardından düzenlenen etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Eryılmaz programın açılış konuşmasında 21 Eylül’ün alzheimer hastalığına karşı farkındalık yaratmak ve insanları bilinçlendirmek amacıyla ortaya çıktığını belirterek, “Alzheimer hastalığının erken teşhisi çok önemlidir” dedi.

"ALZHEİMER SİNSİ İLERLEYEN BİR HASTALIK"

Alzheimer’ın çok sinsi ilerleyen bir hastalık olduğunu dile getiren Zolan, konuşmasına şu ifadelere yer verdi:

“Alzheimer yaş ilerledikçe riskin arttığı bir hastalık. Hepimizin bir gün karşılaşabileceği bir rahatsızlık. Onun için bu farkındalığı oluşturmamız lazım. Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi işbirliği ile bu konuda uzun yıllardır birçok çalışma yaptık. Pamukkale Belediyemiz biliyorsunuz Bağbaşı’nda Alzheimer Merkezi açtı, kendilerini tebrik ediyorum. Biz arsasını verdik, binasını Pamukkale Belediyesi organize etti. Bugüne kadar biz hiçbir sorunun kenarından geçmedik. Sorunları çözmek için hep göbeğinden gittik. Hiçbir zaman gözümüzü budaktan sakınmadık. Şehrimizin birçok sorununu çözerek yolumuza devam ediyoruz.”

GÖKYÜZÜNE BALON BIRAKTILAR

Konuşmanın ardından farkındalık Zolan ve beraberindekiler hastalığa karşı farkındalık oluşturmak için gökyüzüne balon bıraktı. Daha sonra Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Ritim Grubu kısa bir konser verdi. Konserde çalınan parçaları hep birden söyleyen vatandaşlar hareketli parçalara da oynayarak eşlik etti.