Altyapı hattı 15 saatlik çalışma ile tren yolu güzergahından geçirildi – D20Haber
28.05.2024, Salı
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Altyapı hattı 15 saatlik çalışma ile...

Altyapı hattı 15 saatlik çalışma ile tren yolu güzergahından geçirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Aralık 2020 Pazartesi - 11:51Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi - 11:51
Altyapı hattı 15 saatlik çalışma ile tren yolu güzergahından geçirildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), tren seferlerinde aksamaya yol açmadan kanalizasyon kolektör hattını Denizli-İzmir tren yolu güzergahının altından geçirdi.

DESKİ, dev hattın Denizli-İzmir tren yolundan geçtiği Sümer Mahallesi 3. Sanayi bölgesinde özel bir çalışma gerçekleştirdi. TCDD’den alınan izinle sabah 08.00’de başlayan çalışma ile ilk olarak 3×3 metre boyutlarında kutu betonarme menfezler döşendi, ardından ise 2400 milimetre çapında kanalizasyon kolektör hatları yerlerine konuldu. Zamana karşı yarışılan çalışma TCDD görevlileri nezaretinde gece 23.00’de tamamlandı. Başarılı çalışma ile tren seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtildi.

DENİZLİ’NİN EN BÜYÜK HATLARI

Haberin DevamıReklam




Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, söz konusu 2400’lük dev boruların kentin en büyük altyapı hattı olduğuna dikkati çekti. Dev hatların içerisinden otomobillerin geçebildiğini vurgulayan Zolan, başarılı çalışmayı gerçekleştiren DESKİ ekiplerine teşekkür etti.

Altyapının zor, meşakkatli ve maliyetli işler olduğunu kaydeden Zolan, “Çok önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. İnşallah bu yatırımlar çok uzun yıllar kullanılacak. Geleceğe eser bırakmaya devam ediyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

UZUNLUĞU 2.6 KM OLACAK

DESKİ, Pamukkale’nin Sevindik, Sümer ve Karşıyaka mahallelerinin altyapı sorununu çözecek yatırımda çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı yatırımıyla 3 mahalle ile birlikte kent merkezinde kullanılan atık suların büyük bir bölümü Denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınacak. Uzunluğu 2 bin 261 metre olacak hatta 2400 milimetre çapında borular döşeniyor.