Alandız Kestane Şekeri Tesisi üretime başladı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Alandız Kestane Şekeri Tesisi üretime başladı

Alandız Kestane Şekeri Tesisi üretime başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ocak 2019 Cumartesi - 18:31Güncelleme: 19 Ocak 2019 Cumartesi - 18:31
Alandız Kestane Şekeri Tesisi üretime başladı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesinin Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ortaklaşa açtığı Kestane Şekeri Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Denizli'nin yeni bir markaya kavuşacağını müjdeleyen Zolan, Alandız Kestane Şekeri'nin şubat ayında düzenlenecek tarım fuarında görücüye çıkacağını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ortak olduğu Buldan ilçesindeki Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kestane Şekeri Üretim Tesisi, üretime başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tesisi ziyaret ederek inceleme yaptı.

Yılda 300 ton kestane üretimi yapan Alandızlılar ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının yaptığı işbirliği sonucu kurulan kestane şekeri üretim tesisini inceleyen Zolan, bölgede yetiştirilen kestanenin çok özel bir niteliği olduğunu ifade ederek, "Bu ürün Denizli’mizin bilinmeyen belki fark edilmeyen değerlerinden birisi Buldan’ımızın, Alandız ve çevresinin ürettiği Türkiye’de nadir bulunan kestanemiz" dedi.

TARIM FUARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Bazı firmaların bölgenin kaliteli kestanesini alarak işlenmiş ürün haline getirip, katma değerini yükselterek Türkiye’de piyasaya sürdüğüne işaret eden Zolan, o kestane şekerlerinin Alandız’da üretilen kestaneden yapıldığını birçok kimsenin bilmediğini söyledi.

Kendi ürününümüzle kendi üretimimizi yapmak için Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte girişim yaptıklarını kaydeden Zolan, "Sonuçta tesisimiz kuruldu ve üretime başladık. Alandız kestane şekerini şubat ayında Denizli’de gerçekleştirilecek Tarım Fuarı’nda görücüye çıkaracağız. Denizli’ye gelenler Buldan’ımızın, Alandız’ımızın kestane şekerini tadacaklar. Denizli’nin o güzelliğini de göreceğiz" dedi.

"ŞEHRİMİZİN VE İNSANIMIZIN MUTLU OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Kooperatifin işlerini büyütmesine destek vereceklerini ifade eden Zolan, “Vatandaşlarımızın ürünlerinin daha fazla değerlenmesine, daha fazla kazanmalarına katkı sağlayacağız. İşte büyükşehir demek, bu demek; yeni dönemde aynı anlayışla birçok yerde güzellikleri, özel üretim olan ürünleri kooperatif çatısı altında toplayarak vatandaşlarımızın, Denizlimizin daha fazla kazanmasını, daha kaliteli ürünler ortaya çıkmasını ve katma değerini de yükselterek, şehrimizin ve insanımızın mutlu olmasını sağlayacağız. İşte bu gayeyle Alandız’da üretime başladık" diye konuştu.

TADI DAMAĞINDA KALDI

Alandız kestanesinden üretilen kestane şekerinin tadını bugüne dek başka bir üründe tatmadığını söyleyen Başkan Osman Zolan, "Gayet güzel. Tadıldıkça, bilindikçe kestane şekerimiz yok satacak ve tabi ki yoğun siparişler alacak. Biz de burada kooperatifimiz ile birlikte Alandız ve çevre köylerimiz ile birlikte üretmeye ve burada istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Burada kardeşlerimiz çalışacak, hem onlar kazanacak, hem de köylülerimiz kazanacak. Çok güzel işlerin altına imza atmaya devam edeceğiz. Değerinin üzerine değer koyacağız. Şimdiden Denizli’mize, ‘, Alandız’ımıza, kooperatifimize, çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" dedi.