Akyol: Zeytin Yaylası’ndaki suyun alınması tabiatı etkileyecektir – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Akyol: Zeytin Yaylası’ndaki suyun alınması tabiatı...

Akyol: Zeytin Yaylası’ndaki suyun alınması tabiatı etkileyecektir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Eylül 2018 Çarşamba - 14:21Güncelleme: 12 Eylül 2018 Çarşamba - 14:21
Akyol: Zeytin Yaylası’ndaki suyun alınması tabiatı etkileyecektir

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Denizli İl Örgütü Eş Sözcüsü Şenol Akyol, Zeytin Yaylası’ndaki su kaynağına dokunulmamasını, kaynağın başka bir yere aktarılmasının o bölgedeki tabiatı olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Denizli İl Örgütü Eş Sözcüsü Şenol Akyol, bir süredir kamuoyunun gündeminde olan Zeytin Yaylası su kaynağı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Zeytin Yaylası’ndaki doğal suyun 14 kilometrelik hatla Orman Bölge Müdürlüğü bahçesindeki havuz ve süs çeşmeleri için getirilecek olmasının o bölgedeki canlıları ve tabiatı etkileyeceğini ifade eden Akyol, Yeşil Sol Parti olarak su kaynaklarının kurutulmasına, doğanın talanına, ekolojik dengenin bozulmasına karşı çıktıklarını vurguladı.

Zeytin Yaylası’nın 1. derece sit alanı olduğuna ve korunması gerektiğine dikkat çeken Akyol, açıklamasında “Bölgeye yakın mahalle muhtarlarının ve STK’ların vermiş olduğu tepkileri haklı görerek, biz de bu tepkileri destekliyoruz. Son dönemde doğaya yapılan saldırılar hukuka rağmen artarak devam etmektedir. Menderes Nehri’nin hali, Dalaman Çayı’nın hali ortadadır. Taş ocaklarıyla doğal çevre ve denge giderek bozulmaktadır. Su yoksa, temiz hava yoksa, temiz çevre yoksa yaşam da yok. Tercihimizi yaşamdan yana göstererek mücadelemize devam edeceğiz. Yetkililerden bu yıkım projesini derhal sonlandırmalarını ve suyun tekrar kendi doğasına bırakılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.