AKUT’a Demokrasi Meydanı’nda yer tahsisi yapıldı – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. AKUT’a Demokrasi Meydanı’nda yer tahsisi yapıldı

AKUT’a Demokrasi Meydanı’nda yer tahsisi yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2023 Salı - 13:43Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı - 13:43
AKUT’a Demokrasi Meydanı’nda yer tahsisi yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) arasında imzalanan iş birliği ve yardımlaşma protokolüyle, AKUT’a Demokrasi Meydanı Parkı’nda yer tahsisi yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) arasında olası acil durum ve afetlerde iş birliği ve yardımlaşma yapılması, afet ve arama kurtarma konularında toplumun bilinçlendirilmesi, AKUT ile ortak çalışmalar yürütülmesi ve AKUT Denizli Operasyon Merkezi yönetimine Demokrasi Parkı’nda bulunan tesisin tahsis edilmesi konusunda protokol imzalandı.

İmza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Afet İşleri Dairesi Başkanı Ufuk Tarakçıoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Armağan Murat Başlı, AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk ve beraberindekiler katıldı.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Olası afet ve olumsuzluklara karşı STK olarak hizmet veren AKUT ile işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade eden Zolan, Denizli’nin birinci derece deprem bölgesinde olması sebebiyle bu işbirliğinin büyük bir önem taşıdığını söyledi. Bugüne kadar AKUT ile birlikte diğer arama kurtarma kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiklerini belirten Zolan, “Afetle ilgili vatandaşlarımıza farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek adına güçlü bir çalışma yapmak ve gönüllü vatandaşlara eğitim vermek amacımız. AKUT’a bir yer tahsisi yaparak onların da rahat bir ortamda ekiplerini oluşturmalarını ve çalışmalarını yapmalarına imkan sağlayacağız. Birlikte bu yürüyüşümüzü ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

AFET ÖNCESİ HAZIRLIKLARA DİKKAT ÇEKTİ

Afet yönetiminin hayati bir önem taşıdığına vurgu yapan Zolan, “Dileğimiz afet, deprem olmasın. Hayat devam ettiği sürece afetler var. Önlem almak gerekiyor. İmkanlarımızın en üst seviyesinde önlem almak gerekiyor. Bu önlemlerden birisi de AKUT’a yer tahsis ederek onlara güzel bir çalışma ortamı sağlamak, beraber eğitim ve işbirliği yapabilmek, ekibimizi çoğaltmaktır. Yarın bir afet olduğunda sahada daha fazla eğitimli, bilgili ve bilinçli insanlarımızın arama-kurtarma gayretlerine destek olabilmektir. Ben bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YENİ BİR YÜRÜYÜŞE BAŞLADIK”

Büyükşehir İtfaiyesi’nin de bu konuda büyük gayretler gerçekleştirdiğini, yeni kurdukları Afet İşleri Dairesi ile afet öncesi her türlü eğitim, hazırlık ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Zolan, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir yürüyüşe de başladık. Afet İşleri Dairesi Başkanlığını oluşturduk. Tüm Denizli ve ekiplerimiz daire başkanlığımızın koordinasyonunda olası bir afette insanlarımızın imdadına koşarak, can kayıplarını en aza indirmeyi, oluşabilecek tüm ihtiyaçları karşılamayı hedefliyoruz. Şehrimize, insanımıza hayırlı uğurlu olsun.”

AKUT EKİP LİDERİNDEN TEŞEKKÜR

AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü imzalandı.