Akbaş Barajı suyu depolara ulaştı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Akbaş Barajı suyu depolara ulaştı

Akbaş Barajı suyu depolara ulaştı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 09:41Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 09:41
Akbaş Barajı suyu depolara ulaştı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman zolan’ın vanayı açmasıyla Honaz ilçesinde inşa edilen Akbaş Barajı’ndan kente içme suyu verildi. Baraj suyunun depolara ulaştığı bildirildi.

Kentin içme suyu ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak Akbaş Barajı yatırımı, arıtma tesisinin bitirilmesiyle tamamlandı. Akbaş Barajı’ndan 70 km’lik hat ile merkeze getirilen içme suyunun kentteki su depolarına ulaşması için ilk vana açıldı.

ZOLAN: DENİZLİ’Yİ YENİ İÇME SUYU KAYNAĞIYLA BULUŞTURDUK

Akbaş Barajı’ndan getirilen suyun, şehre giriş noktasında bulunan Karşıyaka Mahallesi İçme Suyu Deposu önünde gerçekleştirilen programa katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’yi yeni bir içme suyu kaynağıyla buluşturduklarını ifade etti.

AK Parti Hükümeti ve Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar Denizli’ye çok büyük yatırımlar yapıldığını söyleyen Zolan, “Denizlimizin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması adına hayata geçirilen bu devasa bir işin sonucunda bu vanayı açarak şehrimizi yeni bir su kaynağına kavuşturduk. İnşallah Denizlimizin geleceği artık güvende. Bu büyük projenin şehrimizle buluşmasını sağlayan başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sayın Bakanlarımıza ve DSİ Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“50 YIL SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK”

Akbaş Barajı’nın daha önce tamamlandığını, hizmete alınan içme suyu arıtma tesisinde günlük 100 bin metreküp suyun arıtıldığını belirten Zolan, şöyle devam etti:

“Arıtma tesisimizde tüm testler tamamlandı ve faaliyete geçti. Denizlimiz, Honaz dağlarındaki kar sularının biriktiği Akbaş Barajı’ndan getirilen içme suyunu kullanacak. Bu vanayı açarak şehrimizdeki içme suyu depolarımıza aktarıma başladık. Denizlimiz artık içme suyu anlamında çok büyük bir güvence altına alındı. Olağanüstü bir şey olmazsa 50 yılını aşkın bir süre kent merkezimizde yaşayan insanlarımız su sıkıntısı yaşamayacak. Yatırımın devasa. 12-13 yıl önce Denizli’nin suyunu güvence altına almak için atılan adım, bugün vananın açılmasıyla amacına ulaştı. Denizlimiz inşallah artık içme suyu konusunda korkulu rüya görmeden, susuz kalmadan yoluna devam edecek. Allah’ım kuraklık vermesin, bol yağışlar versin.”

“DENİZLİ’NİN SUYU HALA TÜRKİYE’NİN EN TEMİZİ”

Denizli’nin su konusunda geleceğe güvenle baktığını kaydeden Başkan Zolan, “Su hayattır. Öncelikle su sorunumuzu kökten çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’ım daha güzel hizmetlerde buluştursun. Vatandaşlarımız bu suyu gönül rahatlığıyla da musluklardan içebilir, yeni doğmuş çocuklarımıza bile verilebilir. Denizlimizin suyu hala Türkiye’nin en temiz suyu olmaya devam ediyor” diye konuştu.