AFAD Denizlileri afetlere hazırlayacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. AFAD Denizlileri afetlere hazırlayacak

AFAD Denizlileri afetlere hazırlayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2021 Çarşamba - 14:33Güncelleme: 3 Mart 2021 Çarşamba - 14:33
AFAD Denizlileri afetlere hazırlayacak

Denizli Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), 2021’in “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla eğitim faamiyetlerini yoğunlaştırdı. AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, 500 bin kişiye eğitim vermeyi hedeflediklerini belirtti.

AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, Polisevi’nde gazetecilerle bir araya geldi. 2021’in “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildiğini anımsatan Etiz, AFAD’ın çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı. Etiz, sadece doğal afetlere ve kayıp vakalarına bakmadıklarını, gerektiğinde trafik kazasına, kimyasal, biyolojik, nükleer ve radyolojik tehditlerle ilgili vakalara baktıklarını söyledi.

Denizli’de mahalle mahalle, ilçe ilçe dolaşarak her vatandaşın afet konusunda bilinçlenmesi için eğitimler gerçekleştirdiklerini anlatan Etiz, 1-7 Mart Deprem Haftası ile birlikte çalışmalarını arttırdıklarını kaydetti.

“500 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERMEK İSTİYORUZ”

 “Denizli’nin birinci derece deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken Etiz, “2021 yılı ile birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlçelerde eğitimlerimize başladık, yüz yüze ve online eğitimlerimiz devam ediyor. Sosyal medya üzerinden vatandaşları sürekli olarak bilgilendiriyoruz. Amacımız Denizli’de yaşayan her bireyin, çocuklarda dahil olmak üzere yaklaşık 500 bin kişiye temel afet farkındalık eğitimi vermek istiyoruz. Bu sayı daha da yükselebilir. Bugün burada gazetecilere de bireysel bir eğitim vermiş olduk. Katılımlardan dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür ederim” dedi.

AFAD Arama Kurtarma Ekip Şefi Doğan Tufan da deprem öncesinde alınaması gereken önlemler ile deprem sırasındaki davranışlar ve korunma konularında detaylı bilgi aktardı. Tufan, önlemlerin yanı sıra toplanma yerleri konusunda da bilgi sahibi olmanın önemini vurguladı.

DENİZLİ (İHA)