ADM Elektrik’ten leyleklere yeni yuvalar – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. ADM Elektrik’ten leyleklere yeni yuvalar

ADM Elektrik’ten leyleklere yeni yuvalar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2017 Salı - 11:07Güncelleme: 16 Mayıs 2017 Salı - 11:07
ADM Elektrik’ten leyleklere yeni yuvalar

ADM Elektrik Dağıtım, her yıl ilkbaharda gelip sonbaharda göç eden leyleklerin iletim hatlarında ölmelerini önlemek için 10 yıl önce başlattığı projeyi devam ettiriyor. “Leylekler Ölmesin” projesi kapsamında, elektrik direklerine yeni yuvalar yerleştiriliyor.

Aydın, Denizli ve Muğla’ya elektrik dağıtımı yapan ADM, 2009 yılında başlattığı “Sürdürülebilirlik Ödülü”ne sahip Leylekler Ölmesin projesi kapsamında, elektrik direklerini mesken tutan leylekleri için özel yuvalar yerleştirmeye devam ediyor. Muğla’ya bağlı Milas’ın Ağaçlıhüyük Mahallesi’nden bir abonenin aramasıyla yeni leylek yuvası elektrik direği üzerine monte edildi.

ADM Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Bülent Yüksel, konuyla ilgili “Hizmet bölgemizde, yatırım çalışmalarımızın yanı sıra sosyal sorumluluk bilinciyle ekonomik, çevresel, kültürel ve sosyal gelişmeye destek veriyoruz. Diğer şirketler için örnek olan Leylekler Ölmesin projesi kapsamında, tespit ettiğimiz yeni noktalara yuvalar eklemeye devam ederken, tüketicilerimizin isteklerini de ayrı bir hassasiyetle inceliyoruz. Milas İşletme Şefliğimiz hızlı bir şekilde talebi karşılayarak, yuva ağımıza bir yenisini ekledi” dedi.