Adil Beştaş Evi, Türk Ocakları’na tahsis edilecek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Adil Beştaş Evi, Türk Ocakları’na tahsis...

Adil Beştaş Evi, Türk Ocakları’na tahsis edilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2020 Cumartesi - 12:33Güncelleme: 19 Eylül 2020 Cumartesi - 12:33
Adil Beştaş Evi, Türk Ocakları’na tahsis edilecek

Denizli Büyükşehir Belediyesince restore edilen Adil Beştaş Evi, Türk Ocakları Denizli Şubesi’ne tahsis edilecek. Tarihi evin Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi olacağı öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesinin restore ederek kente kazandırdığı tarihi Adil Beştaş Evi'nin Türk Ocakları Derneği Denizli Şubesi ile işbirliği yapılarak Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi olması konusu görüşüldü. Türk Ocakları Denizli Şubesi’ne tahsis edilecek tarihi evde kurulacak Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi'nde, Denizli’nin tarihi sosyal yaşamı, kültürel yapısı, ekonomik imkanları ve kent kimliği akademik bir yaklaşımla değerlendirilerek, gençlerin sosyal ve kültürel bilinçlenmesine katkı sağlanması amaçlandığı ifade edildi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ YAPILACAK

Zolan yaptığı konuşmada, 3 yıl önce Adil Beştaş Evi'nde güzel bir restorasyon çalışmasında bulunduklarını kaydetti. Türk Ocakları Derneği'nin Türkiye'de milli şuur ve bilinç kazandırma anlamında gençliğe, geleceğe ve kimliğe sahip çıktığını belirten Zolan, "İnşallah yapacağımız işbirliği protokolü çerçevesinde güzel işler yapmak bizlere nasip olur.Türk Ocakları Derneğimizle bu konu uzun zamandan beri görüşülüyordu. Tarihi bir yapıda yerleri olsun, orada çeşitli programlar yapılsın isteniyordu. Prof. Dr. Turgut Tok hocamızla Denizlimizin tarihi değerleri ile ilgili çalışmaları var. İnşallah burada gençlerimize yönelik , Denizlimize yönelik etkinlikler yapılacak" dedi.

Kabul edilen madde ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ocakları Derneği Denizli Şubesi protokol imzalayacak.