Mahalle sakinlerinden Valilik ve Büyükşehir Belediyesine kamulaştırma dilekçesi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Mahalle sakinlerinden Valilik ve Büyükşehir Belediyesine...

Mahalle sakinlerinden Valilik ve Büyükşehir Belediyesine kamulaştırma dilekçesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Haziran 2021 Cuma - 11:58Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma - 16:33
Mahalle sakinlerinden Valilik ve Büyükşehir Belediyesine kamulaştırma dilekçesi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, imar planı değişikliğiyle ticari alana dönüştürülüp satılan çam ağaçlarıyla kaplı arsa için mahalle sakinleri kamulaştırma talebinde bulundu. Bu amaçla da Denizli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiler.

İlçenin Adalet Mahallesi’nde 10053 ile 10060 sokaklar arasında kalan ve 2008 yılında ağaçlandırılan arsayla ilgili vatandaşların mücadelesi devam ediyor. 1 Haziran’da ağaçların bir bölümünün kesilmesine isyan eden ve kalanların kesilmesini önlemek için mücadele eden mahalle sakinleri, bugün de kamulaştırma yapılması için topladıkları imzaları bir dilekçeyle valilik ve büyükşehire verdi.

Valilik ve büyükşehire gitmeden önce basın açıklaması yapan mahalle sakinleri, “Adalet Mahallesi 10053 ile 10060 zokaklar arasında bulunan 348 ada 1 nolu parseldeki çam ağalarının 1 haziran 2021 tarihinde kesildiğini gördüm. Bekeretli Belediyesi zamanında yeşil alan olarak ayrılan, içi ağaçlandırılan ve bakımı belediye tarafından yapılan bu yerin önce ticari alana çevrildiğini, sonra da satıldığını duydum. Mahallemizde nefes alabileceğimiz, çocuklarımızın oynayabileceği içinde 15 yıllık çam ve değişik ağaçların bulunduğu bu yerin kamu yararı düşünülerek yeşil alan olarak korunup, vatandaşın hizmetine sunulması sağlıklı yaşam için zorunluluktur. Modern şehir yaşamı için de gerekliliktir. Bu yüzden kalan ağaçların kesilmesinin ivedilikle durdurulmasını ve yerin kamulaştırılıp yeşil alan olarak mahallemize kazandırılmasını istiyoruz” dedi.