Acıpayam’ın 2 mahallesinde bazı evler yıkıldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Acıpayam’ın 2 mahallesinde bazı evler yıkıldı

Acıpayam’ın 2 mahallesinde bazı evler yıkıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2019 Çarşamba - 10:20Güncelleme: 20 Mart 2019 Çarşamba - 12:10
Acıpayam’ın 2 mahallesinde bazı evler yıkıldı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem Kaymakamlık binasında hasara yol açtı. Valilik kriz masası oluşturarak hasar tespitine başladı.

Merkez üssü Acıpayam’ın Yeniköy Mahallesi olarak açıklanan 5.7 büyüklüğündeki deprem, ilk belirlemelere göre Kaymakamlık binasında hasara yol açtı. Binada çatlakların oluştuğu bildirildi.

Valilik, depremin yol açtığı hasarın belirlenmesi için kriz masası oluştururken, bölgeye sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Valiliğin açıklaması şöyle:

20 Mart 2019 tarihinde saat 09.34 de Acıpayam ilçesi Yeniköy Mahallesi merkez üslü meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır.

Meydana gelen depremde Oğuz ve Yeşildere mahallelerinde eski toprak yapılardan bazılarının yıkıldığı ve çatlakların oluştuğu tespit edilmiş olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Meydana gelen depremde can kaybı ve yaralanma yoktur.

Valiliğimiz koordinasyonunda, ilgili tüm kurumlarımız eşgüdüm içerisinde çalışmakta ve ortaya çıkan ihtiyaçlar anında giderilmektedir.

Depremden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle, kamuoyuna saygılarımızı sunarız.