Acıgöl’e kuş gözlem evi yapıldı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Acıgöl’e kuş gözlem evi yapıldı

Acıgöl’e kuş gözlem evi yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Kasım 2017 Cumartesi - 11:42Güncelleme: 18 Kasım 2017 Cumartesi - 11:42
Acıgöl’e kuş gözlem evi yapıldı

Denizli ile Afyonkarahisar illeri arasında kalan ve birçok kuş türünün barınma ve üreme yeri olan Acıgöl’e yeni bir gözlem evi yapıldı.

Yıllar önce Denizli İl Özel İdaresi’nce Acıgöl’e kuş gözlem evi yaptırılmış, ancak, zaman içerisinde kendini bilmezlerce tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmişti. Son yıllarda kuş gözlemcilerinin uğrak noktalarından olan Acıgöl’de, bu nedenle gözlem evi eksikliği çekiliyordu.

Milli Parklar Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğüne bağlı Denizli Milli Parklar Müdürlüğü, Çardak’ın Gemiş Mahallesi yakınlarındaki sazlık alana yeni bir kuş gözlem evi yaptırarak hizmete sundu. Kuleden il gözlem yapanlar da D20Haber.com’da “Göç Yolundaki Denizli” yazı dizi çalışmalarıyla dikkati çeken Süleyman Kenan Çüngür liderliğindeki TRAKOR Ekibi oldu.

TRAKOR Ekibi, bu çalışmada, 440 angıt, 140 yeşilbaş ve çamurcu ördek türlerini saydı.Denizli tarafında kuş gözlemi yaparken gözlem kulesi olmadığı için yüksek yerlere çıkmak zorunda kaldıklarını belirten Çüngür, bu hizmetin gerçekleşmesini sağlayanlara teşekkür etti.