AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Denizli’ye geldi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger,...

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Denizli’ye geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Eylül 2018 Pazartesi - 13:40Güncelleme: 17 Eylül 2018 Pazartesi - 13:40
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Denizli’ye geldi

Denizli’ye gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, bir dizi ziyaretlerde bulundu, Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) düzenlenen panele katıldı.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan ve PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ı ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından PAÜ'de düzenlenen "Erasmus+ Programı ve AB-Türkiye ilişkileri üzerine akademisyen ve öğrencilerle Etkileşimli Tartışma" konulu panelde konuşan Berger, Erasmus eğitimlerinin yanı sıra teknik eğitime de büyük destek verdiklerini söyledi.

Denizli'nin sanayi şehri olduğuna dikkati çeken Berger, buradaki tekstil sektörünün rekabet gücünün iyileştirilmesi açısından teknik eğitim üzerinde durduklarını aktardı.

Erasmus+ programının yaklaşık 30 yıldır devam ettiğini hatırlatan Berger, "Türkiye'den Avrupa'ya giden veya oradan gelen öğrencilerin sayısının giderek artıyor. Türkiye'ye gelen öğrenci sayısındaki artış sevindirici. Bu kadar başarılı programlar olduğu için Erasmus'un da bütçesini artırdık. Dolayısıyla gelecek yıldan itibaren çok daha fazla miktarda bir bütçeyle bu programlar uygulanmaya devam edecek. Üniversiteleri bu alandaki iş birliğine daha da arttırmaya teşvik etmek istiyoruz" dedi.

DENİZLİ (AA)