AB Büyükelçisi Meyer-Landrut, Zolan’ı ziyaret etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. AB Büyükelçisi Meyer-Landrut, Zolan’ı ziyaret etti

AB Büyükelçisi Meyer-Landrut, Zolan’ı ziyaret etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Şubat 2022 Perşembe - 15:49Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe - 16:24
AB Büyükelçisi Meyer-Landrut, Zolan’ı ziyaret etti

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

Bir dizi program için Denizli’ye gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Zolan, ziyarette yaptığı konuşmada, Büyükelçi Meyer-Landrut ve beraberindekileri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Denizli'nin kendi içerisinde pek çok güzelliği barındırdığını vurgulayan Zolan, "1 milyon 50 bin nüfusa, 12 bin kilometrekare alana sahibiz. Sanayi sektörümüz tekstil başta olmak üzere kablo, makine, doğal taşla ilgili üretim ve ihracat söz konusudur. Denizli, Türkiye’de en çok ihracat yapan 8. şehirdir. Sadece sanayide değil, tarım alanında da tropikal ürünler dışında her ürünün yetiştiği bir şehirdir” dedi.

Denizli’nin turizm açısından da çok zengin bir kent olduğuna dikkat çeken Zolan, “Başta Pamukkale olmak üzere 19 antik şehrimiz var. Denizli’de 25 dereceden 250 dereceye varan termal su kaynakları mevcut. Termal sular sağlık turizmi açısından büyük önem taşıyor. Denizli, Türkiye’de en çok turist gelen 5’nci il” diye konuştu.

Büyükelçi Meyer-Landrut ise, Denizli’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Denizli’ye ilk kez geldiğini ifade eden Meyer-Landrut, “Denizli’ye yapmış olduğumuz ziyaretten şu ana kadar bizler çok olumlu olarak etkilendik. Türk hükümeti, Türkiye’deki tüm belediyelerimiz ve Türk halkı ev sahipliği kapsamında hakikaten bizleri çok olumlu yönde etkiliyor” ifadelerini kullandı.