8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mart 2022 Salı - 13:44Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı - 14:15
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği etkinlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen’in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle devam etti.

8 Mart'ın tarihsel sürecini anlatan Kadın Meclisi Başkanı Özen, “Bizler ülkemiz ve vatanımız için çalışacağız. Çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. 21. yüzyılda artık kadın erkek değil insan var. Bugün ben bir avukat olarak sizlere seslenebiliyorum. Bir doktor hanım karşımda duruyor. Bir kadın başkanım karşımda duruyor. Biz her yerdeyiz. Öğretmeniz, işçiyiz, emekçiyiz. Biz artık eşitlik peşinde koşmuyoruz. Biz artık eşlerimizle, dostlarımızla, arkadaşlarımızla hep yan yana yürümek istiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının gösterisi ile devam eden programda, lokma hayrı yapıldı.

Öte yandan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan kadın çalışanları ziyaret ederek kırmızı karanfil hediye etti.