6 mahalle muhtarından ‘suyumuza dokunmayın’ dilekçesi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 6 mahalle muhtarından ‘suyumuza dokunmayın’ dilekçesi

6 mahalle muhtarından ‘suyumuza dokunmayın’ dilekçesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2018 Perşembe - 09:06Güncelleme: 30 Ağustos 2018 Perşembe - 09:06
6 mahalle muhtarından ‘suyumuza dokunmayın’ dilekçesi

Denizli’nin Pamukkale ilçesi sınırları içinde bulunan Zeytinli Yaylası’ndaki su kaynağının bir hatla Orman Bölge Müdürlüğüne taşınacağı iddia edilirken, “suyumuza dokunmayın” diyen 6 mahallenin muhtarları ortak bir dilekçeyle konuyu Denizli Valiliğine iletti.

Hızla tükenen su kaynaklarının yarattığı sorunlar devam ederken, bazı kaynakların da farklı amaçlarla kullanılacağı iddiaları gündemden düşmüyor. Bu problemlerden birisinin adresi de Pamukkale ilçesi sınırları içerisindeki Zeytinli Yayla kaynağı. Bir süredir buradaki kaynağın isale hattıyla Orman Bölge Müdürlüğüne taşınacağı konuşulurken, çevredeki mahallelerin muhtarları da konuyu bir dilekçeyle resmi makamlara iletti.

Zeytinköy Muhtarı Serkan Kar, Tekke Muhtarı İlker Ona, Bağbaşı Süleyman Çolak, Gökpınar Muhtarı Kadir Özen, Zümrüt Muhtarı Recep Aksoy ve Kervansaray Muhtarı Döne Tuna, ortak bir dilekçeye imza atarak konuyu Denizli Valiliğine, Pamukkale Kaymakamlığına ve DESKİ’ye iletti. Muhtarların verdiği dilekçe şöyle:

“Zeytin yaylası mevkisinde bulunan akar pınar suları kanyona gelmektedir. Geyik, yaban keçisi gibi yaban hayvanlarının su ihtiyacını gidermektedir. Yaklaşık 14 kilometre su açıktan kendi cazibesi ile mahallemiz kapanan Yılmaz Beton bölgesine dökülmektedir. Aynı zamanda mahallemizin ve çevre mahallerin doğal kaynak sularını ve DESKİ'nin Sarayköy ilçemizin su deposun da beslemektedir. Şu an bu bölgede kepçe çalışması vardır. Bu çalışma esnasında onlarca çam, söğüt, ardıç ağaçlarına zarar verildiği ve doğal çevreyi bozduğu bas bariz görülmektedir. Edinilen şifaen bilgiye göre, bu suların 110'luk boru içerisine alınacağı ve Orman Bölge Müdürlüğü Lojmanı ile kendi binası etrafındaki çim ile WC'lerde kullanılacağı tarafımızca öğrenilmiştir. Çevre mahalle muhtarları olarak Mustafa Korucu, Ahmet Demirci beyler ile görüşülmüş, bu vaziyetten vazgeçilmesi, yapının durdurulması konuşulmuş, iş daha da hızlandırılmıştır. Zeytin Yaylasının suyu yaban hayatın malıdır ve bu çalışamadan hemen vazgeçilmelidir. Aynı zamanda bu alan yüz yıllardır vardır, Eski köy mezarlığı ve sit alanıdır.”