Görkemli yapısı ve konforuyla herkesin büyük beğeniyle karşıladığı terminal, hizmete girdiği Mart 2014’den beri gerek şehir içi gerekse şehirlerarası ulaşım ihtiyacını eksiksiz olarak giderdi. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali’ne Mart 2014 – Aralık 2018 tarihleri arasında, şehirler arası giren-çıkan araç sayısı 2 milyon 800 bini aşarken, söz konusu 5 yıla yakın süreçte 40 milyon dolayında yolcuya hizmet verdi.
ŞEHİR İÇİ KAPASİTE 20 MİLYON
Aynı tarihler arası Denizli içi hizmet veren araçlardaki yolcu sayısına bakıldığında ise şehir içi giren-çıkan araç sayısının 1 milyon 900 bin olduğu, yaklaşık yolcu sayısının ise toplamda 20 milyon kişiyi bulduğu kaydedildi. Yolcu kapasitesini her geçen gün artıran Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali’nin hizmete girdiği günden beri şehirler arası ve şehir içi yolcu kapasitesinin yaklaşık 60 milyon kişiyi bulduğu ifade edildi.
“DENİZLİ’MİZE YAKIŞANI YAPTIK”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2014 yılında Türkiye’nin en modern otobüs terminalini Denizli’ye kazandırdıklarını hatırlattı. Daha önceki terminalin Denizli’ye yakışmadığını vurgulayan Zolan, “İnsanlarımızın bu şehre ilk adım attığı yer olan terminalimizin de Denizlimize yakışması gerekiyordu. Biz de Denizli’mize yakışanı yaptık ve bu devasa eseri kentimize kazandırdık. Sadece şehir merkezimize değil Büyükşehir olarak Sarayköy, Honaz, Çal ve Çameli ilçemize de otogar yaptık. Nerede neye ihtiyaç varsa yapmaya, Denizlimize güzellikler katmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.