Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) işbirliğinde hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında, bu yıl planlanan 40 bin ceviz fidanının dağıtımına Çal ve Babadağ ilçelerinde başlandığı belirtildi.
Denizli’nin Türkiye’de ceviz üretiminde ilk sırayı alması, cevizde dışa bağımlığının azaltılması ve Denizlili üreticilerin gelirinin artırılması amacıyla 2017’de hayata geçirilen “Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi” dahilinde üreticilere yönelik ceviz fidanı hibe desteği, bu yıl da sürüyor. Bu kapsamda Denizli’de bu yıl hibe verilecek toplam 40 bin ceviz fidanının dağıtımına Çal ve Babadağ ilçelerinden başlandı. İlk etapta iki ilçede 5 bin fidan üreticilere verilirken, proje kapsmaında bugüne kadar toplam 380 bin ceviz fidanının dağıtımı gerçekleştirildiği ifade edildi. 2022 yılı sonunda ise 420 bin ceviz fidanı dağıtımının tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.
“CEVİZİN BAŞKENTİ DENİZLİ”
“Cevizin başkenti Denizli” sloganı ile çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilere tarımsal anlamda destek vermeye devam ettiklerini dile getirdi. Zolan, şunları kaydetti:
“Çiftçimizin, üreticimizin ihtiyacı olan ne varsa karşılamaya, imkânlarımız doğrultusunda desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü biz şehrimizde üreticimizin kullanmadığı, ekip dikmediği bir toprak parçası kalmasın istiyoruz. İnşallah Denizlimiz tarımda da parmakla gösterilen gözde kentlerden biri olmaya devam edecek. Ceviz fidanlarımız hem çiftçimize hem de ülke ekonomimize büyük destekler sağlayacak. Üreticimize, çiftçimize bol bereketli kazançlar diliyorum.”