28 mahalleden 3 bin kadın yaz kampında buluştu – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 28 mahalleden 3 bin kadın yaz...

28 mahalleden 3 bin kadın yaz kampında buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2022 Salı - 14:27Güncelleme: 13 Eylül 2022 Salı - 16:25
28 mahalleden 3 bin kadın yaz kampında buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cankurtaran Yaz Kampı'na bu yıl 28 mahalleden 3 bin kadın katıldı.

Kent Konseyi tarafından 2017 yılında başlatılan Benim Mahallem projesi kapsamında bu yıl da Cankurtaran’da kamp düzenlendi. Yaz kampında Akçeşme, Sevindik, Sümer, Bağbaşı, Zeytinköy, Kervansaray, İlbade, Bahçelievler, Gültepe, Muratdede, Karşıyaka, Aktepe, Fatih, Karahasanlı, Hacıkaplanlar, Kayhan, Cumhuriyet, Başkarcı, Gerzele, Akkonak, Kınıklı, Yunus Emre, Hürriyet, Pelitlibağ, Korucuk, Anafartalar, Değirmenönü ve İncilipınar mahallelerinden 3 bin kadın konuk edildi.

Kamp döneminde Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca kadınlara “ev kazaları ve çocuklar için güvenli yaşam”, Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) “afet farkındalık ve deprem anında bilinçli tahliye”, Denizli İl Emniyet Müdürlüğünce “en iyi narkotik polisi anne” eğitimleri verildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi’nin uzun yıllardır düzenlediği Cankurtaran Yaz Kampı’nın kısa süre önce finalini yaptıklarını hatırlattı. Kadınlarla birlikte hayata geçirdikleri her projenin başarı ile sonuçlandığını anlatan Zolan, “Bugüne kadar Denizli’mizi daha iyiye, daha güzele taşımak için el ele, gönül gönüle çalıştık, inşallah bundan sonra da aynı heyecan ve azimle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kent Konseyi’nin birçok proje ve çalışma ile kentte yaşayan herkes için gayret ettiğini ifade eden Zolan, “Yaz kampımızda yaklaşık 2,5 ay boyunca hanım kardeşlerimiz hem eğlendi hem de aldığı eğitimlerle kendilerini geliştirme fırsatı buldu. Kampımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.